دوره 30، شماره 5 - ( مرداد 1398 )                   جلد 30 شماره 5 صفحات 420-415 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghan K, Fakour Z, Azar Emamzadeh E, Alilu L, Rashidi A. ASSESSMENT OF EARLY COMPLICATIONS AND FINAL OUTCOME IN VERY LOW BIRTH WEIGHT (VLBW) NEONATES WITH PREMATURITY: A LONGITUDINAL DESCRIPTIVE STUDY. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (5) :415-420
دهقان کامران، فکور زهرا، آذر امام زاده احسان، آلیلو لیلا، رشیدی علی. بررسی عوارض زودرس و پیامد نهایی بستری نوزادان نارس با وزن بسیار کم زمان تولد در بیمارستان شهید مطهری ارومیه: یک مطالعه توصیفی طولی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (5) :415-420

استادیار، فوق تخصص نوزادان، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران(نویسنده مسئول)
پیش‌زمینه و هدف: مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان عوارض و پیامد نهایی نوزادان نارس با وزن تولد بسیار کم در بیمارستان شهید مطهری ارومیه در سال 1395 صورت پذیرفت.
مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی طولی، تمامی نوزادان با سن کم‌تر از 37 هفتگی بارداری و وزن کم‌تر از 1500 گرم هنگام تولد که در شش‌ماهه دوم سال 1395 در بیمارستان شهید مطهری ارومیه متولدشده و در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادی این مرکز بستری بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات و عوارض ناشی از نارس بودن و وزن نوزادان در چک‌لیست ثبت و جهت تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS ورژن 21 استفاده شد.
یافته‌ها: از 97 نوزاد، 6/53 درصد مذکر و 3/46 درصد مؤنث بودند. میانگین وزن زمان تولد این نوزادان 7/137 ± 06/1392 گرم بود. سندرم دیسترس تنفسی در 1/72 درصد نوزادان مشاهده شد که شایع‌ترین تشخیص در بین نوزادان نارس با وزن تولد بسیار کم بود. از بین 82 نوزاد متولدشده با روش سزارین؛ 1/67 درصد از بیمارستان مرخص و 9/32 درصد فوت شدند.
بحث و نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر، اگرچه میزان بهبودی نوزادان در جامعه موردمطالعه قابل‌مقایسه با اکثر کشورهای درحال‌توسعه بود، اما بهبود کیفیت مراقبت‌های پریناتال، کاهش زایمان‌های زودرس و کاهش میزان تولد نوزادان کم‌وزن، سطح‌بندی خدمات پریناتال، آموزش پرسنل جهت احیای استاندارد در اتاق زایمان، استفاده زودهنگام از NCPAP، بهبود شرایط تغذیه وریدی، استانداردسازی فرایند انتقال نوزادان و پروتکل‌های مراقبت از این نوزادان، می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش میزان مرگ‌و‌میر و بهبود بدون عوارض بلندمدت این گروه از نوزادان در آینده داشته باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: نوزادان