دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 130-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

STUDY OF PEDIATRIC MALPRACTICE CLAIMS REGISTERED AT URMIA MEDICAL COUNCIL DURING 10 YEAR PERIOD (1375-1385). Studies in Medical Sciences 2009; 20 (2) :123-130
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-433-fa.html
دکتر ساسان حجازی ، دکتر مریم زینالی ، دکتر حمیدرضا فرخ اسلاملو . بررسی پرونده‌های شکایت از قصورات پزشکی در رشته‌ی تخصصی اطفال ارجاع شده به . مجله مطالعات علوم پزشکی. 1388; 20 (2) :123-130

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-433-fa.html


، s.hejazi@umsu.ac.ir
چکیده:   (25719 مشاهده)

  چکیده

  پیش زمینه و هدف: هدف بررسی پرونده­های شکایت از قصورات پزشکی در رشته­ی تخصصی اطفال ارجاع شده به سازمان نظام پزشکی ارومیه از جهت ویژگی­های بیماران، پزشکان، شکایات مطرح شده و پی­آمد این شکایات به­منظور افزایش تجربه سایر متخصصان کودک در پیشگیری از وقوع خطاها و قصورات پزشکی می­باشد.

  مواد و روش کار: این مطالعه یک بررسی توصیفی - مقطعی و از نوع گذشته­نگر است که در طی آن تمامی پرونده­های دعاوی مطرح شده برعلیه متخصصان اطفال در سازمان نظام پزشکی ارومیه در یک فاصله زمانی ده ساله بررسی شده و اطلاعات مختلف در مورد مشخصات بیماران، ویژگی­های پزشکان درگیر، نوع قصورات پزشکی رخ داده شده، اشکال آسیب­های وارد شده و در نهایت پی­آمد شکایات از پرونده­ها استخراج و در چک لیست مربوطه وارد شده و سپس با استفاده از نرم افزار آماری spss مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است.

  یافته­ها: حد فاصل سال­های 75 تا 85 در مجموع 37 مورد شکایت (4/3% کل) از متخصصان اطفال در سازمان نظام پزشکی ارومیه به ثبت رسیده است. 78% موارد مربوط به کودکان زیر 2 سال بوده است. 70% بیماران را کودکان مذکر تشکیل می­دادند. در 65% موارد خانواده کودک شهرنشین بودند و در تمامی موارد پدر کودک فرد مدعی یرعلیه پزشک بوده است. 28 مورد شکایت از متخصصان اطفال، 8 مورد از فوق تخصص کودکان و فقط در یک مورد از دستیاران تخصصی اطفال بوده است. بیشترین میزان شکایت (42%) از پزشکان شاغل در بخش خصوصی بوده است. اکثریت موارد شکایت به­علت فوت بیمار بوده است (52%) و بخش عمده­ای از این بیماران در بیمارستان بستری بوده­اند (57%). بیشترین نوع قصور مطرح شده مربوط به عدم رعایت مقررات دولتی (57%) بوده است که 90% آن مربوط به عدم حضور به­موقع پزشک آنکال در زمان تعیین شده در بیمارستان بوده است. و بالاخره از میان 37 مورد پرونده بررسی شده 29 مورد منجر به تبرئه پزشک گردیده است.

  بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می­دهند که کودکان با سن کمتر از 2 سال و جنس مذکر و بستری شده در بیمارستان و با بیماری زمینه­ای خطیرتر، ریسک بیشتری برای انجام شکایت دارند. لذا شایسته است متخصصان کودک ضمن اعمال دقت بیشتر در درمان این کودکان و حضور به موقع در بیمارستان در صورت لزوم و با ایجاد ارتباط نزدیک و صمیمانه­تر با والدین این کودکان و ارائه توضیحات لازم نگرش آنان را در مورد بیماری کودک افزایش دهند. به­نظر می­رسد در راستای رسیدن به این مهم تاکید هرچه بیشتر بر آموزش مستمر دانشجویان و دستیاران دانشکده پزشکی در طی دوره تحصیل و متخصصین کودکان در دوره­های مدون بازآموزی نقش مثبت و بارزی را ایفا نماید.

  کلید واژه­ها : قصور پزشکی، شکایت از قصورات پزشکی، رشته تخصصی اطفال

 

  مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ دوم، ص 130-123، تابستان 1388

 

  آدرس مکاتبه: ارومیه، خیابان کاشانی، مرکز آموزشی - درمانی مطهری، بخش خون اطفال ، تلفن: 3459538-0441

  Email: s.hejazi@umsu.ac.ir

متن کامل [PDF 190 kb]   (2226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb