دوره 29، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1397 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 109-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi Kamareh M H, Zolfaghari M R, Ghaderi Pakdel F, tolouei azar J. The effect of taking green tea extract for 12 weeks on telomerase enzyme content in heart tissue of old rats in response to acute exhaustive exercise. Studies in Medical Sciences 2018; 29 (2) :103-109
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4323-fa.html
نوروزی کمره میرزاحسین، ذولفقاری عمادرضا، قادری پاکدل فیروز، طلوعی آذر جواد. تأثیر مصرف عصاره چای سبز به مدت 12 هفته بر محتوای آنزیم تلومراز در بافت قلب موشهای صحرایی مسن در پاسخ به ورزش حاد خسته کننده. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (2) :103-109

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4323-fa.html


دانشگاه ارومیه ، j.toloueiazar@urmia.ac.ir
چکیده:   (3450 مشاهده)
زمینه و اهداف: شیوع ، بروز و عوارض بیماری های قلبی با افزایش سن افزایش می یابد. چای سبز یک آنتی اکسیدان است که می تواند از پیری سلولی و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. آنزیم تلومراز با افزایش سن کاهش می یابد. ورزش حاد خسته کننده منجر به ایجاد اختلال در سیستم اکسیداتیو و تولید اکسیژن فعال در بافت قلب می شود. بنابراین ، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف عصاره چای سبز به مدت 12 هفته بر محتوای آنزیم تلومراز در بافت قلب موشهای صحرایی پیر در پاسخ به ورزش حاد خسته کننده انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه ، 20 موش صحرایی نر به طور تصادفی در دو گروه مکمل و غیر مکمل هر یک از 10 موش طبقه بندی شدند. گروه مکمل به مدت 12 هفته عصاره چای سبز دریافت کردند. در پایان 12 هفته ، هر یک از این گروه ها بیشتر به دو گروه ورزش کامل و استراحت تقسیم شدند. گروه غیر مکمل با گروه استراحت گروه کنترل نامیده می شد. گروه غیر مکمل همراه با ورزش گروه ورزشی نامیده می شد. بعلاوه ، گروه مکمل با استراحت گروه مکمل نامیده می شد و در نهایت گروه آخر مکمل همراه با ورزش بودند. بعد از 12 هفته مصرف عصاره چای سبز ، یک جلسه ورزش حاد و حاد در تردمیل برگزار شد. برای اندازه گیری محتوای تلومراز از روش ELISA ساندویچ استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و Tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که محتوای آنزیم تلومراز در مکمل با گروه ورزشی به طور معنی داری بیشتر از گروه ورزش بود (021/0 = P). همچنین ، در گروه مکمل به طور قابل توجهی بیشتر از گروه کنترل بود (008/0 = P). تفاوت بین گروه های تمرینی و کنترل (008/0 = P) و همچنین تفاوت بین مکمل ها با گروه های ورزشی و مکمل از نظر آماری معنی دار نبود.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از عصاره چای سبز به مدت 12 هفته می تواند محتوای آنزیم تلومراز را در حالت استراحت یا بعد از ورزش حاد و حاد افزایش دهد و بر این اساس از پیری سلولی جلوگیری کند.
واژه‌های کلیدی: ورزش جامع، چای سبز، محتوای تلومراز
متن کامل [PDF 280 kb]   (2260 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb