دوره 29، شماره 4 - ( ماهنامه تیر 1397 )                   جلد 29 شماره 4 صفحات 294-282 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

tofighi A, mollazadeh H, Ghaderi Pakdel F. Effect of 12 weeks moderate intensity endurance training on BDNF levels in both sides of hippocampus and serum of male rats. Studies in Medical Sciences 2018; 29 (4) :282-294
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4316-fa.html
توفیقی اصغر، ملازاده حسین، قادری پاکدل فیروز. تاثیر12هفته تمرین استقامتی شدت متوسط برمیزان شاخصBDNF در دو طرف ناحیه هیپوکمپ وسرم خون موش صحرایی نر . مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (4) :282-294

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4316-fa.html


دانشگاه ارومیه ، Hosien.mollazadeh@gmail.com
چکیده:   (4848 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: در این تحقیق به بررسی تأثیر تمرین استقامتی شدت متوسط بر میزان BDNF در هیپوکمپ و سرم خون موش صحرایی نر پرداختیم. عامل تغذیه‌ای مشتق مغزی (BDNF) به دلیل نقش مهمی که در شکل‌پذیری سیناپسی، حافظه و نورون زایی ایفا می‌کند بسیار موردتوجه است و به‌عنوان مهم‌ترین عاملی که در این رخدادها که در اثر ورزش تنظیم می‌شود شناخته شده است هیپوکمپ یکی از دو ناحیه نوروژنیک مغز است که از ورزش بسیار تأثیر می‌پذیرد. توزیع نوروتروفین‌ها در مناطق مختلف مغزی و در سطح بالاتر در هیپوکمپ, صورت می‌گیرد.
مواد و روش‌ کار: برای این پژوهش 20 سر موش صحرایی با وزن حدود 200 گرم و نر از نژاد ویستار تهیه شد. موش‌ها به دو گروه به ترتیب 1) گروه تمرین 2) گروه بدون تمرین (شاهد) تقسیم شدند، پس از سازش حیوانات با شرایط تمرین, هر تمرین با دوره گرم شدن به مدت 5 دقیقه با سرعت 8 متر در دقیقه آغاز می‌شد سپس 10 دقیقه بعدی به‌عنوان دوره آمادگی اول با سرعت 10 متر در دقیقه و تمرین اصلی به مدت 40 دقیقه با سرعت 22 متر در دقیقه در انتها حیوانات با سرعت 8 متر در دقیقه دوره سرد شدن را تجربه کردند. و برای حیوانات هر روز یک ساعت تمرین و در هفته 5 روز تمرین اعمال شد. بعد از اتمام دوره تمرین حیوانات تحت بیهوشی کامل قرار گرفتند خون‌گیری از قلب انجام شد, سپس با مایع سرم فیزیولوژیک پرفیوژ شده مغز و حیوانات تحت شرایط آزمایشگاهی جراحی‌شده و هیپوکامپ آن‌ها به‌صورت دوطرفه خارج شد. اندازه‌گیری BDNF با استفاده از کیت الایزا و آنالیز داده‌ها به روش Tstudent Test صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد 12 هفته تمرین بر روی شاخص نوروتروفیکی مشتق از مغز در 20 سر رت در سرم خون 013/0 P = و بافت هیپوکامپ دوطرفه مغز 049/0 P = تأثیر معنی‌داری دارد.
بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های این تحقیق همسو با اکثر تحقیقات نشان داد که (BDNF) در گروه تمرین کرده افزایش محسوسی نسبت به گروه کنترل دارد و نشان داد که ورزش استقامتی شدت متوسط می‌تواند موجب افزایش نورون زایی در هیپوکامپ موش شود و با توجه به اینکه انعطاف مغز که به‌وسیله BDNF تعدیل می‌شود، می‌تواند مبنای تأثیرات مثبت ورزش روی سلامت مغز باشد. همچنین ورزش استقامتی شدت متوسط بقای نورونی را بهبود می‌بخشد انجام فعالیت ورزشی سبب افزایش بیان BDNF، افزایش کارآمدی و انعطاف در فضای پیش سیناپسی و سیناپس‌های تحریکی می‌شود.
متن کامل [PDF 643 kb]   (2315 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb