دوره 29، شماره 10 - ( ماهنامه دی 1397 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 719-716 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghiasian M, Daneshyar S. Gerstmann’s syndrome in non- dominant hemisphere: a case report. Studies in Medical Sciences 2019; 29 (10) :716-719
غیاثیان مسعود، دانشیار سجاد. سندرم گرستمن در نیمکره غیر غالب: گزارش مورد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (10) :716-719

مرکز پژوهش دانشجویان ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، s.danshyar72@yahoo.com
سندرم گرستمن در اثر ضایعه آهیانه تحتانی چپ (غالب) ایجاد می شود ، خصوصاً درگیر شدن ژیروس زاویه ای یا ماده سفید تابشی نیمکره چپ است. ما در مورد یک مرد راست دست 80 ساله با سابقه شروع ناگهانی تاری دید در بیمارستان ما توضیح داده ایم. در ابتدا در معاینه عصبی ، وی hemonyus hemianopia و ویژگی های مشخصه سندرم گرستمن را ترک کرده بود. در آزمایش پاراکلینیکی درخواستی ، اسکن توموگرافی رایانه ای (CT) ناحیه کم چگالی را در لوب پس سری راست نشان داد که با گسترش به لوب جداری و گیجگاهی است. سندرم گرستمن با چهار علامت مشخص می شود: آگرافیا ، سنگ شکم ، آگنوزیا انگشت و گمراهی راست-چپ. یک یا چند مورد از این تظاهرات ممکن است با کلمه کوری (الکسیا) و همونیموس همیانوپیا یا کوادرانتانوپای پایین همراه باشد. در مورد ما ، سندرم گرستمن ناشی از ضایعه ای در نیمکره غیر سلطه است ، موردی که برای گزارش ارزشمند است.
واژه‌های کلیدی: Gerstmann’s syndrome، angular gyrus، dominant hemisphere
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: داخلی مغز و اعصاب