دوره 28، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1396 )                   جلد 28 شماره 8 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

BOROUMAND AZAD F, TADAYON K, NOOFELI M, GHADERI R, SEKHAVATI M, SAEDI S, et al . VNTR9 and VNTR10, two newly-found variable-number tandem repeat loci useful in MLVA genotyping of Bordetella pertussis. Studies in Medical Sciences 2017; 28 (8) :33-41
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3908-fa.html
BOROUMAND AZAD FARNAZ، تدیون کیوان، نوفلی مجتبی، قادری رایناک، سخاوتی محمد، سعیدی سمانه، و همکاران.. معرفی دو جایگاه جدید VNTR9 و VNTR10 برای ژنوتیپ. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (8) :33-41

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3908-fa.html


موسسه تحقیقات واکسن و سرم رازی ، کرج ، ایران ، mmb093@gmail.com
چکیده:   (13377 مشاهده)
زمینه و هدف: Bordetella pertussis ، عامل بیماری سرفه بزرگ ، همچنان در آن دسته از جمعیت هایی که نوزادان و کودکان به طور معمول واکسینه می شوند ، همچنان باعث آلوده شدن میزبان انسان می شود. علل اپیدمیولوژی سیاه سرفه کاملاً مشخص نشده است مگر اینکه سویه های پاتوژن با وسیله مولکولی مشخص شود. از نظر گلبالی ، تعداد متغیرهای چند متغیره از آزمایش تکرارهای پشت سر هم (MLVA) در نظارت بین آزمایشگاهی از مهمترین بیماریهای باکتریایی جهان بسیار مفید است. این کار به منظور بهبود روش تایپ MLVA فعلی توسعه یافته توسط Schouls در سال 2004 انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه سلیکو به طور مقایسه ای بر روی کل ژنوم 5 سویه آزمایشگاهی و واکسنی B. pertussis سپرده شده در پایگاه داده های ژنوم NCBI با استفاده از نرم افزار Tandem Repeat Finder انجام شد. پروتکل های PCR سپس به منظور فعال کردن تقویت همزمان مکان های یافت شده به تصویب رسید. تجزیه و تحلیل ژنومی مقایسه ای بیشتر از 20 سویه شناخته شده در جهان B. pertussis از منشاء مختلف مکانی و زمانی با استفاده از مکان های جدید VNTR کشف شده انجام شد.
یافته ها: دو جایگاه پلی مورفیک تکرار پشت سر هم (TRS) با 6 (AAGCCC) و 9 (GGCTGGCCG) نوکلئوتیدها شناسایی شدند و به ترتیب VNTR9 و VNTR10 تعیین شدند. استفاده از این نمونه ها بر روی الگوهای ژنومی از گونه های واکسن B. pertussis 107 و B. pertussis 509 که توسط موسسه رازی در ساخت واکسن پتروسیس استفاده شده است ، منجر به تولید موفقیت آمیزه های PCR از هر دو سویه شد. شاخص های تنوع Nei از 0.38 و 0.1 توسط این مکان ها به ترتیب در تجزیه و تحلیل ژنومی مقایسه ای از گونه های B. pertussis از سراسر جهان بدست آمد.
نتیجه گیری: فرض می کنیم گنجاندن VNTR9 و VNTR10 در تجزیه و تحلیل MLVA ایزوله های بالینی B. pertussis در بهبود درک فعلی از سیاه سرفه در ایران مفید است.
واژه‌های کلیدی: سرفه بزرگ، اپیدمیولوژی، سویه ها
متن کامل [PDF 402 kb]   (1687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb