دوره 28، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1396 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 144-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadzadeh T. Analysis of disability - moving from post-traumatic stress disorder among Iraq war veterans. Studies in Medical Sciences 2017; 28 (2) :138-144
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3724-fa.html
محمدزاده تورج. تحلیل اختلالات حسی – حرکتی ناشی از استرس پس از ضربه در بین رزمندگان جنگ ایران و عراق. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (2) :138-144

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3724-fa.html


دانشگاه ملی ارمنستان
چکیده:   (4883 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: استرس پس از ضربه از شایع‌ترین اختلالات روانی در بین رزمندگان و جانبازان است. از سویی جانبازانی که یک یا دو عضو خود را در جنگ از دست داده‌اند، در اثر استرس پس از ضربه، دچار اختلالات حرکتی نیز می‌شوند. هدف این مقاله، بررسی اختلالات حسی حرکتی در اثر اختلالات اضطرابی در بین رزمندگان جنگ ایران و عراق است.

مواد و روش‏ها: تعداد نمونه موردمطالعه در این تحقیق، 150 نفر از جانبازان مرد جنگ ایران و عراق است که این نمونه در سه گروه تشکیل شده است. گروه اول 50 نفر با قطع عضو فوقانی، گروه دوم 50 نفر با قطع عضو اندام تحتانی و گروه سوم 50 نفر که در جنگ شرکت نداشته و آسیب ندیده‌اند و گروه کنترل را تشکیل می‌دهند. بدینمنظور از پرسش‌نامه و مصاحبه و آزمون تمپینگ برای رسیدن به هدف تحقیق استفاده شد.

یافته‏‏ها: بررسی یافته‌هایی که با شاخص t بهدست آمد، با احتمال 001/0  P صحت روند آماری را تأیید می‌کند. یعنی رشد فعالیتهای حرکتی در گروه اول و دوم نسبت به گروه سوم با بیشترین خطا همراه بود. ضمناً با افزایش سرعت ترسیم، میزان خطاهای حرکتی در گروه‌های اول و دوم نسبت به گروه سوم افزایش نشان می­دهد.

بحث و نتیجه‏گیری: نتایج آزمون تمپینگ نشان می­دهد که افراد گروه کنترل تعداد اشتباهات خود را از 33 به 26 رساندند و در گروه اول حدود 2/24 درصد میزان اشتباهات به‌جای روند کاهشی به میزان 5/17 درصد افزایش یافت. در ارتباط با جانبازان گروه دوم این عدد 13 درصد بوده و در بین جانبازان گروه سوم 1 درصد است (36  1/1 در مرحله دوم و 37  4/5 در مرحله سوم). این یافته­ها نشانگر آن است که به نسبت نوع آسیب حسی حرکتی، میزان خطاهای حرکتی افزایش می­یابند.

متن کامل [PDF 539 kb]   (1788 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb