دوره 28، شماره 3 - ( ماهنامه خرداد 1396 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 173-181 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi R, Moradi M, tajik H, Ghasemmahdi H, Modaresi R, Khalili Sadaghiani S. EFFECT OF GROWTH TEMPERATURE AND BIOFILM AGE ON THE RESISTANCE OF SALMONELLA TYPHIMURIUM BIOFILMS TO BACTERIOPHAGE . J Urmia Univ Med Sci. 2017; 28 (3) :173-181
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3716-fa.html
محمدی ریبوار، مرادی مهران، تاجیک حسین، قاسم مهدی هادی، مدرسی روژان، خلیلی صدقیانی سرور. اثرات دمای رشد و سن بیوفیلم در مقاومت بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم نسبت به باکتریوفاژ . مجله پزشکی ارومیه. 1396; 28 (3) :173-181

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3716-fa.html


استادیار دانشگاه ارومیه ، moradi.mehran@yahoo.com
چکیده:   (548 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: سالمونلا تیفی موریوم یکی از میکروارگانیسم­های مهم بیماری­زا مواد غذایی می­باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات فاژ سالمونلا تیفی­موریوم بر بیوفیلم سالمونلا در مدل غذایی گوشت مرغ بود.

مواد و روش‌ کار: بیوفیلم روی سطح استیل ضدزنگ و در 3 دمای انکوباسیون 4، 8 و 15 درجه سانتی‌گراد تشکیل شد و اثرات فاژ در سه غلظت 104، 106، 108 پلاگ در هر میلی­لیتر، در دو سطح تماس 10 و 20 دقیقه در روزهای 1 و 7 بررسی شد.

یافته‌ها: داده­های به‌دست‌آمده از این مطالعه نشان داد که باکتری توانایی تشکیل بیوفیلم روی استیل ضدزنگ در محیط گوشت مرغ را دارد و میزان آن تحت تأثیر دمای انکوباسیون و سن بیوفیلم است، به‌طوری‌که در دمای 15 درجه سانتی‌گراد و 7 روز، بیشترین تراکم بیوفیلمی را نشان داد. اثرات فاژ بر بیوفیلم نیز نشان داد که افزایش غلظت فاژ، اثرات معنی­داری در از بین بردن بیوفیلم ندارد و زمان تماس فاژ و باکتری نیز اثری معنی­داری ندارد. اثرات فاژ بر بیوفیلم تحت تأثیر سن بیوفیلم است، به­طوری­که بیشترین اثر فاژ، بر بیوفیلم یک روزه مشاهده گردید و بیوفیلم 7 روزه مقاومت نسبی نسبت به فاژ نشان داد.

بحث و نتیجه‌گیری: درمجموع نتایج این مطالعه نشان داد که فاژ تنها در غلظت بالا روی بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم تشکیل‌شده در سطح استیل در مدل گوشت مرغ اثر دارد، لذا استفاده از روش­های ترکیبی برای کنترل بیوفیلم توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 658 kb]   (172 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۳۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb