پیشزمینه و هدف: سالمونلا تیفی موریوم یکی از میکروارگانیسمهای مهم بیماریزا مواد غذایی میباشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات فاژ سالمونلا تیفیموریوم بر بیوفیلم سالمونلا در مدل غذایی گوشت مرغ بود.
مواد و روش کار: بیوفیلم روی سطح استیل ضدزنگ و در 3 دمای انکوباسیون 4، 8 و 15 درجه سانتیگراد تشکیل شد و اثرات فاژ در سه غلظت 104، 106، 108 پلاگ در هر میلیلیتر، در دو سطح تماس 10 و 20 دقیقه در روزهای 1 و 7 بررسی شد.
یافتهها: دادههای بهدستآمده از این مطالعه نشان داد که باکتری توانایی تشکیل بیوفیلم روی استیل ضدزنگ در محیط گوشت مرغ را دارد و میزان آن تحت تأثیر دمای انکوباسیون و سن بیوفیلم است، بهطوریکه در دمای 15 درجه سانتیگراد و 7 روز، بیشترین تراکم بیوفیلمی را نشان داد. اثرات فاژ بر بیوفیلم نیز نشان داد که افزایش غلظت فاژ، اثرات معنیداری در از بین بردن بیوفیلم ندارد و زمان تماس فاژ و باکتری نیز اثری معنیداری ندارد. اثرات فاژ بر بیوفیلم تحت تأثیر سن بیوفیلم است، بهطوریکه بیشترین اثر فاژ، بر بیوفیلم یک روزه مشاهده گردید و بیوفیلم 7 روزه مقاومت نسبی نسبت به فاژ نشان داد.
بحث و نتیجهگیری: درمجموع نتایج این مطالعه نشان داد که فاژ تنها در غلظت بالا روی بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم تشکیلشده در سطح استیل در مدل گوشت مرغ اثر دارد، لذا استفاده از روشهای ترکیبی برای کنترل بیوفیلم توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |