دوره 28، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1396 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 118-112 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nekouian R, Rasouli B S. Trial to use Anti-PSA conjugated gold nanoparticles for detection of PSA. Studies in Medical Sciences 2017; 28 (2) :112-118
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3586-fa.html
نکوئیان رضا، رسولی بهاره سادات. شناسایی PSA با استفاده از نانوذرات طلا متصل به Anti-PSA. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (2) :112-118

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3586-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران ، nekouian.r@iums.ac.ir
چکیده:   (5666 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: نانوذرات توجه بسیاری در حوزه‌های مختلف شامل زیست‌شناسی، پزشکی و به‌تازگی پزشکی قانونی به دلیل ویژگی‌های اختصاصی آن جلب کرده است. بیشتر شواهدی که در یک بخش زیستی پزشکی قانونی مواجه می‌شویم بیشتر شامل تجاوز جنسی می‌باشد و توانایی شناسایی دقیق منی (باوجود اسپرم یا بدون وجود اسپرم) در چنین مواردی یک جزء ضروری در آزمایش‌های سرولوژی است. PSA یک نشانگر جهت شناسایی منی است و غلظت آن در منی مردان بالغ بسیار بالا و بیشتر از سایر مایعات بدن بوده، درنتیجه وجود PSA در واژن فقط می‌تواند نشانگر وجود منی باشد. امروزه می‌توان با کمک موفقیت‌هایی که استفاده از ذرات نانو در تشخیص و تنظیم بیماری‌ها و مولکول‌های مختلف داشته، در تشخیص این آسیب اجتماعی نیز استفاده کرد.

مواد و روش‌ کار: نانوذرات طلای سنتز شده از نمک طلا به قطر 35 nm با روش تورکوویچ، به آنتی‌بادی Anti-PSA با کمک پیوند کوالانسی متصل شده و محلول حاوی PSA را تشخیص دادند. به کمک تغییر رنگ نمونه کلوییدی که به دلیل تغییر در میزان جذب نور در زمان ایجاد ساختار جدید می‌باشد و همچنین نمودارهای جذبی اسپکتروفتومتر، این برهمکنش موردبررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: رنگ محلول نانوذرات از آبی به قرمز تغییر یافت که این تغییر نشان‌دهنده تجمع نانوذرات طلا متصل به آنتی‌بادی PSA در اطراف PSA بوده و تغییر جذب نوری نمونه به علت وجود مقدار زیاد PSA در محلول می‌باشد.

بحث و نتیجه‌گیری: این بیوسنسور رنگی می‌تواند به‌عنوان یک روش در دسترس و سریع تشخیص PSA در پزشکی قانونی مورداستفاده قرار گیرد و به دلیل ویژگی اختصاصی بالای آن امکان تشخیص مثبت کاذب به حداقل کاهش خواهد یافت.

واژه‌های کلیدی: تجاوز جنسی، نانوذرات طلا، PSA.
متن کامل [PDF 599 kb]   (2196 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb