دوره 27، شماره 3 - ( ماهنامه خرداد 1395 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 197-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari A, Vardast M R, Yeganeh Zare S, Afrang N, Fahimi S. DETERMINATION AND COMPARISON OF FOLIC ACID IN FORTIFIED WHEAT FLOURS AND BREADS BY HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY (HPLC) IN THE URMIA CITY. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (3) :187-197
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3424-fa.html
حیدری امیر، وردست محمدرضا، یگانه زارع سامال، افرنگ ناهید، فهیمی سمیرا. اندازه‌گیری و مقایسه مقدار اسیدفولیک در آردهای غنی‌شده و نان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در شهر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (3) :187-197

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3424-fa.html


گروه فارماکولوژی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول) ، heydari.866@gmail.com
چکیده:   (5822 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: نقش اسیدفولیک در عمل متابولیسم سلولی و رشد سلول‌های بدن بسیار حائز اهمیت است و به خاطر عدم سنتز آن در بدن ضرورت تأمین اسیدفولیک توسط رژیم غذائی بیشتر احساس می‌گردد. با توجه به مشکلات ناشی از فقر آهن و اسیدفولیک در بسیاری از کشور‌های جهان بخصوص کشورهای درحال توسعه و فقیر، این ضرورت بیشتر احساس می‌گردد. سیاست الزام‌‌آور دولت در غنی‌سازی آرد توسط کارخانه‌های آرد‌سازی ممکن است نیاز واقعی اکثریت جامعه را تأمین بنماید. بر اساس این ایده برای کنترل کمی اسیدفولیک در آرد‌های غنی‌شده ارومیه و همچنین تعیین میزان اسیدفولیک در نان برای مقایسه احتمال کاهش اسیدفولیک در پروسه پخت این پروژه طراحی گردید.

مواد و روش‌ کار: برای این منظور انواع آرد و نان از نانوایی‌‌های سطح شهر و کارخانه‌‌های مختلف تأمین‌کننده آرد شهر جمع‌آوری و تهیه شد و پس از استخراج اسیدفولیک موجود در این نمونه‌‌ها و تبدیل آن به فرم قابلیت فلئورسانس طی فرایند اکسیداسیون، مقادیر آن توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالاHPLC که مجهز به آشکارساز فلورسانس بود اندازه‌گیری گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصله از اندازه‌گیری اسیدفولیک در 30 نمونه از نانوائی‌های شهر ارومیه، به ترتیب نشان‌‌دهنده 02/1 و 85/0 میکروگرم اسیدفولیک در هر گرم آرد و نان نانوائی‌های سطح شهر می‌باشد. مقدار اسیدفولیک در نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از 5 کارخانه آردسازی سطح شهر ارومیه نشانگر مقادیر 40/2 و 07/1 میکروگرم در هر گرم آرد به ترتیب برای نمونه‌های آرد غنی‌شده و غنی نشده بود.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج قابل‌انتظار از نمونه‌‌های غنی‌شده آرد و مقایسه آن با آرد‌های سطح شهر ارومیه، نشان‌دهنده این واقعیت است که متأسفانه افزایش اسیدفولیک در پروسه غنی‌سازی تنها 25 درصد عملی گردیده و همچنین به نظر می‌رسد که در طی پروسه پخت نان، مقدار اسیدفولیک 17 درصد کاهش می‌یابد.

متن کامل [PDF 580 kb]   (1911 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فارماکولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb