دوره 27، شماره 7 - ( ماهنامه مهر 1395 )                   جلد 27 شماره 7 صفحات 617-608 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoumi V O, tajik H, moradi M, Forough M, Shahabi N. ANTIMICROBIAL EFFECTS OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL NANOEMULSION AGAINST ESCHERICHIA COLI O157:H7. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (7) :608-617
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3371-fa.html
معصومی ولی اله، تاجیک حسین، مرادی مهران، فروغ مهرداد، شهابی نسیم. اثرات ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلی O157:H7. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (7) :608-617

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3371-fa.html


دانشگاه ارومیه ، moradi.mehran@yahoo.com
چکیده:   (7918 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: اشرشیاکلیO157: H7 باکتری بیماری‌‌زای مشترک بین انسان و حیوان بوده و یکی از مهم‌ترین عوامل باکتریایی منتقله از مواد غذایی است. این مطالعه باهدف بررسی خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلیO157: H7 در محیط آزمایشگاهی و مدل غذایی شیر پاستوریزه انجام گردید.

مواد و روش کار: نانوامولسیون اسانس به روش برگشت فاز تهیه و میانگین اندازه ذرات با استفاده از روش پراکنش نور دینامیک موردبررسی قرار گرفت. ویژگی‌های ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ باکتری در محیط کشت BHI و شیر پاستوریزه (5/1 و 2/3 درصد چربی) در فواصل زمانی، صفر، 15، 30، 45 و 60 دقیقه تعیین گردید.

یافته‌‌ها: میانگین اندازه ذرات، 5/66 نانومتر شد. متوسط قطر هاله‌‌ی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، 4/0± 74/8 میلی‌متر و در روش انتشار در فاز بخار صفر گزارش گردید. همچنین حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی 2500 میکرولیتر در میلی‌لیتر گزارش گردید. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در محیط BHI براث بررسی و نشان داد شد که رقت 1/0 و 01/0 در 60 دقیقه باعث کاهش 6 سیکل لگاریتمی از باکتری گردید. رقت‌های اشاره شده، در شیر پاستوریزه 5/1 درصد چربی باعث کاهش تقریبی 5/3 سیکل لگاریتمی و در شیر پاستوریزه با 2/3 درصد چربی تقریباً در هر سه رقت کاهش 5/2 سیکل لگاریتمی در تعداد باکتری‌ها مشاهده گردید.

بحث و نتیجه‌‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه، می‌توان به این نتیجه رسید که در صورت بهینه‌سازی فرآیند تهیه نانوامولسیون، می‌توان ازاین‌روش به‌طور مناسبی در کنترل عوامل میکروبی بهره جست.

متن کامل [PDF 589 kb]   (2428 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb