پیشزمینه و هدف: برنامه درسی چندفرهنگی سازوکاری است که در جهت توانمندسازی دانشجویان و گروههای آموزشی از منظر برخورداری از دانش، نگرش و مهارت برای همزیستی مسالمتآمیز در یک جامعه چندفرهنگی بسیار مؤثر است. در این راستا، هدف مطالعه حاضر، بررسی میزان توجه به طراحی و تدوین این نوع برنامههای درسی در محتوای برنامه درسی علوم پزشکی میباشد.
مواد و روش کار: با توجه به هدف مطالعه، نوع تحقیق بنیادی محسوب میشود که در انجام آن محقق از روش تحقیق زمینهای استفاده کرده است. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای هیئتعلمی رشتههای مختلف علوم پزشکی در دانشگاههای مختلف کشور تشکیل میدادند که با استفاده از نمونهگیری در دسترس، تعداد 50 نفر از آنها در نمونه مطالعه قرار گرفتند. برای دستیابی به هدف مذبور، پرسشنامهای محقق ساخته تنظیم، و روایی و پایایی آن احراز گردید.
یافتهها: نتایج آزمون t تک متغیره نشان داد که میزان توجه یا استقرار آموزههای این رویکرد در محتوا برنامههای درسی علوم پزشکی کشور در حد مطلوبی نیست. طوری که از ده مؤلفه آموزش چندفرهنگی موردسنجش، میزان توجه به 6 مؤلفه در حد کم و 4 مؤلفه در حد متوسط قرار داشتند.
بحث و نتیجهگیری: بهمنظور ارائه مراقبتهای پزشکی مؤثر به بیماران با پیشینههای فرهنگی متفاوت، لازم است با ایجاد تغییرات قابلتوجه در محتوای برنامههای درسی، توجه شایستهای به آموزشهای مرتبط با این رویکرد مبذول گردد تا پرسنل رشتههای پزشکی؛ دانش، نگرش و مهارتهای مقتضی را در جهت تبدیلشدن به عامل پزشکی فرافرهنگی و عمل مسئولانه در جامعه چندفرهنگی برای ارائه بهتر و مطلوبتر خدمات یاد بگیرند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |