دوره 27، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1395 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 418-411 | برگشت به فهرست نسخه ها

porhasan sangari F, Amini K, Moradli G. EVALUATION OF GENETIC DIVERSITY OF SALMONELLA ENTERICA SEROVAR ENTERITIDIS ISOLATED FROM HUMAN AND ANIMALS SAMPLES BY ERIC-PCR. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (5) :411-418
پورحسن سنگری فرزانه، امینی کیومرث، مرادلی غلامعلی. ارزیابی ارتباط ژنتیکی سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس جدا شده از نمونه ‏های انسانی و دامی به روش ‏ERIC- PCR. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (5) :411-418

، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علومپایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاداسلامی، ساوه، ایران ، kamini@iau.saveh.ac.ir

پیش‌زمینه و هدف: سالمونلوزیس از مهم‌ترین بیماری‌های عفونی مشترک بین انسان و حیوانات است که بیشتر در ارتباط با مصرف گوشت، ماکیان، تخم‌مرغ و شیر است. هدف از مطالعه پیش رو، ارزیابی ارتباط ژنتیکی سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس جداشده از نمونه‌های انسانی و دامی به روش ERIC- PCR می‌باشد.

مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تعداد 60 جدایه سالمونلاانتریکا سروتایپ انتریتیدیس از نمونه‌های انسانی و دامی به‌دست آمد. شناسایی سویه‌ها با استفاده از روش‌های استاندارد میکروبیولوژیکی و بیوشیمیایی و سروتایپینگ بر اساس روش اسلاید آگلوتیناسیون با استفاده از آنتی سرم‌های مونو و پلی والان انجام شد. سپس ERIC-PCR با استفاده از توالی‌های الیگونوکلئوتیدی به‌منظور تعیین ارتباط مولکولی سویه‌ها انجام گردید.

یافته‌ها: نتایج به‌دست‌آمده حاکی از آن بود که تمامی 60 سویه سالمونلا انتریکا تحت مطالعه با استفاده از جفت پرایمرهای ERIC I و ERIC II قابل تایپ بندی بودند. تعداد باندهای به‌دست‌آمده بین 11–2 عدد با وزن مولکولی bp 20-3200 بود. بر این اساس به‌طورکلی 15 کلاستر مختلف (C1-C15) به‌دست آمد که بیشترین تعداد (3/13 درصد، 8 سویه) با داشتن الگوی مشابه در کلاستر 5 (C5) قرار گرفتند.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که سویه‌های سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس ازنظر ژنتیکی ناهمگون هستند. همچنین روش ERIC PCR روش مناسبی جهت تایپینگ مولکولی سویه‌های سالمونلا و تعیین کانون‌های شیوع عفونت می‌باشد که می‌توان ازآن‌جهت مطالعات اپیدمیولوژیک و تعیین راهبردهای کنترل عفونت استفاده نمود.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی