دوره 26، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1394 )                   جلد 26 شماره 5 صفحات 380-387 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zardoshti M, Ahmadi M, Hosseini Jazani N. EVALUATION OF THE EFFECT OF PHOSPHOMYCIN ALONG WITH THYMUS VULGARIS ESSENTIAL OIL ON METHICILLIN RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS. J Urmia Univ Med Sci. 2015; 26 (5) :380-387
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2935-fa.html
زردشتی مینو، احمدی ملاحت، حسینی جزنی نیما. ارزیابی اثر توأم آنتی‌بیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن بر روی جدایه‌های مقاوم به متی‌سیلین استافیلوکوکوس اورئوس. مجله پزشکی ارومیه. 1394; 26 (5) :380-387

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2935-fa.html


دانشيار ميکروب شناسی، گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه ، m.ahmadi@urmia.ac.ir
چکیده:   (3391 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: اغلب جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین نسبت به بسیاری از دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها نیز مقاوم می‌باشند و به دلیل مقاومت دارویی چندگانه می‌توانند عامل عفونت‌های صعب الاعلاج باشند. پایش و کنترل این جدایه‌های مقاوم یک ضرورت همیشگی است. فسفومایسین آنتی‌بیوتیک وسیع الطیفی است که ساخت پپتیدوگلیکان دیواره سلولی باکتری را مهار می‌کند و در کنترل عفونت ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین مفید است. به دلیل گسترش توانایی این باکتری در ایجاد مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها و قابلیت سازگاری و بقا در محیط‌های حاوی آنتی‌بیوتیک انجام مطالعات به‌منظور یافتن مواد طبیعی برخوردار از خواص ضد میکروبی، جهت استفاده در درمان عفونت‌های استافیلوکوکی ضروری است. آویشن دارای اثرات ضد میکروبی بوده و تأثیر آن به روی استافیلوکوک‌های مقاوم به متی‌سیلین قبلاً نشان داده شده است. در مطالعه حاضر کاربرد توأم فسفومایسین و اسانس آویشن در تشدید اثر ضد میکروبی یکدیگر در شرایط آزمایشگاهی بر روی جدایه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین موردبررسی قرار گرفت.

مواد و روش کار: ۴۶ جدایه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین از نمونه‌های بالینی با منبع انسانی و دامی جدا گردید. مقادیر حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشنده آنتی‌بیوتیک فسفومایسین از طریق رقیق‌سازی متوالی آنتی‌بیوتیک در محیط کشت مایع در دامنه غلظتی حدفاصل ۱ – ۱۲۸ میکروگرم / در میلی‌لیتر برای هر جدایه تعیین گردید. حداقل غلظت کشنده اسانس آویشن با افزودن مقادیر حجمی مختلفی از اسانس در دامنه غلظت ۱۰ الی ۰۷۸/۰ درصد در محیط کشت مایع به دست آمد. برای سنجش تأثیر توأم آنتی‌بیوتیک و اسانس نیز غلظت‌های مختلف اسانس آویشن در محیط کشت مولر هینتون براث تهیه گردید و سپس غلظت تحت حداقل غلظت کشنده از فسفومایسین به لوله‌ها اضافه شد. کلیه رقت‌ها با CFU/ml ۱۰۶× ۵/۱ باکتری تلقیح شد و در طول شب در ۳۷ درجه سانتی‌گراد گرمخانه گذاری شد. بدین ترتیب حداقل غلظت کشنده آنتی‌بیوتیک در حضور اسانس تعیین شد.

یافته‌ها: از ۴۶ جدایه مقاوم به متی‌سیلین استافیلوکوکوس اورئوس ۱۵ درصد نسبت به‌تمامی غلظت‌های موردمطالعه از فسفومایسین حساس و ۲ درصد مقاوم بودند، درکل ۵/۴۳ درصد جدایه‌ها مقاوم و ۵/۵۶ درصد جدایه حساس نسبت به فسفومایسین در نظرگرفته شد. جدایه‌ها به غلظت‌های مختلفی از اسانس آویشن حساس بودند. در بررسی اثر هم‌افزایی بین آنتی‌بیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن، در ۴/۹۷ درصد از جدایه‌ها اثر هم‌افزایی مشاهده شد.

بحث: با توجه به اثر ضد میکروبی اسانس آویشن بر روی جدایه‌های تحت بررسی در مطالعه حاضر و با توجه به خاصیت هم‌افزایی اسانس آویشن و آنتی‌بیوتیک فسفومایسین بر روی اکثر جدایه‌های مقاوم استافیلوکوکوس اورئوس، می‌توان با انجام مطالعات بیشتر و تکمیلی، کاربرد همزمان این دو ترکیب را حداقل به‌عنوان مواد ضدمیکروبی در فرمولاسیون ترکیبات موضعی پیشنهاد نمود.

 

متن کامل [PDF 264 kb]   (525 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: داروسازی
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۵/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb