دوره 26، شماره 4 - ( ماهنامه تیر 1394 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 343-334 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babaie Khakian Z, Zakiei A, Naghshineh T. THE RELATIONSHIP BETWEEN DIFFERENTIATION OF SELF IN MOTHERS AND FAMILY RELATIONSHIP WITH CHILDREN'S BEHAVIORAL PROBLEMS. Studies in Medical Sciences 2015; 26 (4) :334-343
بابای خاکیان زینب، زکی‌یی علی، نقشینه طیبه. رابطه تمایزیافتگی خود در مادران و همبستگی خانوادگی با اختلالات رفتاری کودکان. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (4) :334-343

مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز ، zakieiali@yahoo.com

پیش‌زمینه و هدف: خانواده به‌عنوان یک سیستم تعریف می‌شود که تمام اعضای آن بر رفتار یکدیگر تأثیر می‌گذارند. پژوهش حاضر باهدف تعیین رابطه تمایزیافتگی خود در مادران و همبستگی خانوادگی با اختلالات رفتاری کودکان 3 تا 9 ساله انجام گرفت.

روش: جامعه آماری پژوهش را کودکان 3 تا 6 سال در مهدکودک‌های شهر کرمانشاه تشکیل دادند؛ که از میان آن‌ها نمونه‌ای به‌اندازه 300 نفر با استفاده از نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه تمایز خود، همبستگی خانواده و مشکلات رفتاری کودکان بود. طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود و برای تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین همبستگی خانوادگی با اختلال‌های بیش فعالی و ناسازگاری اجتماعی رابطه منفی وجود دارد؛ و بین تمایزیافتگی خود مادران با اضطراب- افسردگی و اختلال کمبود توجه رابطه منفی و معناداری وجود دارد.

نتیجه‌گیری: در درمان اختلال‌های رفتاری کودک نباید از نقش خانواده و مادر غافل شد.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانپزشکی