دوره 25، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1393 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 769-777 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi R, Zare P, Nosratpour S, Mardani K, Safari A. HYGIENIC EFFECTS OF TEUCRIUM POLIUM ESSENTIAL OIL AGAINST SALMONELLA TYPHIMORIUM LT2 IN PROBIOTIC YOGHURT. J Urmia Univ Med Sci. 2014; 25 (8) :769-777
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2452-fa.html
محمودی رزاق، زارع پیمان، نصرت پور سوما، مردانی کریم، صفری ابوالفضل. اثرات بهداشتی اسانس کلپوره در کنترل سالمونلا تیفی موریوم LT2 در ماست پروبیوتیک. مجله پزشکی ارومیه. 1393; 25 (8) :769-777

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2452-fa.html


استاديار گروه بهداشت مواد غذايي و آبزيان، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز ، r.mahmodi@yahoo.com
چکیده:   (4073 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: این پژوهش تلاشی برای بررسی امکان تولید ماست حامل میکروارگانیسم‌های زنده و فعال پروبیوتیک به‌عنوان ماده غذایی عمل‌گرا با خصوصیات ارگانولپتیکی مطلوب و همچنین سنجش بقاء باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم در این فرآورده پروبیوتیک تحت تأثیر اسانس کلپوره و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می‌باشد.

مواد و روش کار: در این تحقیق باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (پروبیوتیک) به میزانCFU/ml 109-108، باکتری پاتوژن سالمونلا تیفی موریوم LT2 به میزانCFU/ml 103 و غلظت‌های مختلف اسانس کلپوره به ماست اضافه شدند. ماست‌های تولیدشده در مدت چهار هفته نگهداری در یخچال (دمای 4 درجه سانتی‌گراد) در طی فواصل زمانی مشخص ازنظر خصوصیات ارگانولپتیکی، بقا و نابودی سالمونلا و قابلیت ماندگاری باکتری پروبیوتیک موردبررسی قرار گرفتند. حضور یا نابودی سالمونلا در طی دوره نگهداری ماست به‌وسیله کشت اختصاصی و روش مولکولی (پی سی آر) تعیین شد.

یافته‌ها: اسانس مذکور در دو غلظت 60 و 80 ppm  و در تیمار توأم با پروبیوتیک از بالاترین تأثیر بر ممانعت از رشد سالمونلا برخوردار بود. بر اساس یافته‌های محیط کشت و پی سی آر در ماست پروبیوتیک و تیمارهای ماست پروبیوتیک حاوی غلظت‌های مختلف اسانس کلپوره باکتری سالمونلا در طی 28 روز نگهداری ماست جداسازی نشد. بااین‌وجود در تیمارهای ماست کنترل و حاوی غلظت‌های مختلف اسانس کلپوره طی روزهای 1 و 7 این باکتری جداسازی و شمارش گردید. همچنین بهترین غلطت اسانس ازنظر ممانعت رشد سالمونلا تیفی موریوم و نیز ازنظر تولید ماست با خواص طعمی مطلوب غلظت40 ppm در تیمار توأم با باکتری پروبیوتیک بود.

نتیجه‌گیری: استفاده توأم اسانس با پروبیوتیک می‌تواند سبب بهبود خصوصیات بهداشتی و حسی ماست گردد.

 

متن کامل [PDF 313 kb]   (649 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb