دوره 25، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1393 )                   جلد 25 شماره 6 صفحات 539-531 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nozad A, Safari M B, Ghaffari F, Naseri M. INVESTIGATION OF TYPES AND CAUSES OF ARTHRALGIA IN IRANIAN TRADITIONAL MEDICINE. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (6) :531-539
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2369-fa.html
نوزاد آیسان، صفری میربهرام، غفاری فرزانه، ناصری محسن. بررسی انواع و علل دردهای مفصلی در متون طب سنتی ایران. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (6) :531-539

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2369-fa.html


مرکز تحقیقات کارآزمایی بالنی دانشگاه شاهد- تهران ، naseri@shahed.ac.ir
چکیده:   (14462 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: «درد یا وجع مفاصل» از مباحث مهم طب سنتی ایران است که با شیوع بالا، هزینه گزاف و ناتوانی‌های شدید، جامعه امروزی را درگیر کرده است؛ در طب مدرن درمان دردهای مفصلی در اکثر موارد محدود به درمان علامتی جهت کنترل درد است ولی در طب سنتی، مکانیسم ایجاد درد به‌صورت کاملی آمده و درمان بر اساس آن انتخاب می‌شود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک کار کتابخانه‌ای جهت بررسی انواع و علل دردهای مفصلی در کتب معتبر طب سنتی ایران مانند قانون، شرح اسباب و علامات، طب اکبری و اکسیر اعظم است و بعد از پرداختن به واژه«درد »، قسمت‌هایی از متون که در مورد علل و انواع درد مفصلی است را مطالعه کرده، با بخش‌هایی از طب مدرن تطبیق داده شده است.

یافته‌ها: علل اصلی دردهای مفصلی به دودسته ساده و مادی تقسیم می‌گردند که در نوع ساده صرفاً غلبه کیفیتی خاص ازجمله سردی و گرمی و خشکی مؤثر است و در نوع مادی، ماده بیماری‌زا نقش در ایجاد دردهای مفصلی دارند.

بحث و نتیجه‌گیری: انواع و علل دردهای مفصلی در طب سنتی بررسی‌شده و سعی در تطبیق آن‌ها با طب مدرن شد اما دیدگاه طب مدرن جزءنگر بوده و با دید کل‌نگر طب سنتی ایران متفاوت است درنتیجه آوردن مطالب در کنار هم مقدور نبود؛ در این مقاله مطالب منابع طب سنتی را که مورد تأیید طب مدرن می‌باشد را همان‌جا با ذکر منابع معتبر آوردیم. به برخی از نکات توضیح داده شده در آن‌ها، در منابع جدید اشاره نشده است که بر نیاز به مطالعه و تحقیق زیادتر در این زمینه صحه می‌گذارد و امیدواریم این مطالعه زمینه‌ساز مطالعات مفصل‌تر در این باب باشد.

 

متن کامل [PDF 250 kb]   (12025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb