اسکولیوز ایدیوپاتیک شایع ترین نوع انحراف های جانبی ستون فقرات می باشد. 3-2% بچه های زیر 16 سال اسکولیوز ایدیوپاتیک بالای 10 درجه دارند و کمتر از 10% این ها نیاز به درمان دارند. یکی از روش های درمانی عمل جراحی اصلاحی و جوش دادن مهره ها جهت حفظ اصلاح و جلوگیری از پیشرفت انحراف میباشد. بدین منظور وسیله های مختلفی به کار می رود. این مطالعه به ارزیابی نتایج و کارآیی فیکساسیون سگمنتال ستون فقرات با سیستم Cotrel - Dubousset می پردازد که ما از سال 1378 ه.ش در بیماران با اسکولیوز ایدیوپاتیک جوانان استفاده کرده ایم.
مواد و روش:از سال 1378 ه.ش الی 1383، 30 بیمار (22 مورد دختر و 8 مورد پسر) با محدوده سنی 10- 18 سال تحت عمل جراحی یک یا دو مرحله ای اصلاحی و جوش دادن مهرهها با استفاده از سیستم (C-D) قرار گرفتند. میزان انحراف در سطح ساژیتال و کرونال از روی عکسهای رادیوگرافیک در حالت ایستاده از ستون فقرات به روش Cobb اندازه گیری شدند.گرافی های کنترل، بلافاصله بعد از عمل، 3 ماه بعد،6 ماه بعد و بعد از آن سالیانه به مدت حداکثر چهار سال بعد از عمل به عمل آمدند.
نتایج:بیماران به مدت متوسط 21 ماه بعد از عمل تعقیب شدند. مقدار متوسط اصلاح در سطح کرونال 8/44% و در سطح ساژیتال به طور متوسط 6/10درجه بود. میزان اصلاح چرخش مهره آپیکال قابل توجه نبوده و به طور متوسط 46% گرید بود. میزان اصلاح جابجایی مهره آپیکال از خط وسط به طور متوسط 3 سانتی متر بود (4-5/1سانتی متر) قد ایستاده و نشسته بیماران در مقایسه با قبل از عمل به طور متوسط 5 سانتی متر افزایش پیدا کرد.
نتیجه گیری: سیستم C-D وسیله مناسبی جهت اصلاح و حفظ انحرافات ستون فقرات بوده و می تواند هم در اصلاح کرونال و ساژیتال ستون فقرات بهخصوص افزایش کیفوز توراسیک و حفظ لوردوز کمری موثر بوده و نیاز به وسیله های بی حرکت کننده خارجی را منتفی نماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |