پیش زمینه و هدف: آرسنیک یکی از مهمترین آلایندههای محیطی است که در آب آشامیدنی آلوده وجود دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات سوء ایجاد شده در تکامل سیستم بینایی جنین موش به دنبال دریافت آرسنیک است.
مواد و روش کار:در این مطالعه از 30 موش سوری در دو گروه کنترل و تجربی( (n=15استفاده گردید.به موشهای گروه تجربی از روز هشتم بارداری روزانه 40mg/kgسدیم آرسنیک به صورت داخل صفاقی تزریق گردید.موشها در روزهای 10، 16 و 19 بارداری کشته و جنینها از رحم انها خارج شدند.جنینها از نظر ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک(هیستوپاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی برای بیان پروتئین RCF1) مورد بررسی قرار گرفتند. از نرم افزار SPSS برای بررسی کمی دادها استفاده شد.
یافتهها: مشاهدات ماکروسکوپیک جنینهای 16 و 19 در گروه تجربی حاکی از نقص بینایی به صورت آنوفتالمی یا عدم تشکیل کره چشم بودند. مطالعات میکروسکوپیک با رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین نشان داد که در گروه تجربی 60درصد از جنینهای 10 روزه، 60 درصد از جنینهای 16 روزه و 5/33درصد از جنینهای 19 روزه دارای نقص در روند رشد چشم و لایههای تشکیل دهنده آن بودند. علاوه بر این میزان بیان پروتئین RCF-1 در لایه عصبی شبکیه کاهش یافته بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده میتوان گفت که آرسنیک سبب ایجاد اختلال در تکامل سیستم بینایی جنینهایی که در معرض آرسنیک قرار میگیرند میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |