دوره 24، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1392 )                   جلد 24 شماره 12 صفحات 1015-1005 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghili H, Tajik , H, Aliakbarlu J, Zare P, Ghasemmahdi H, Raiesi M et al . APPLICATION OF LACTOBACILLUS CASEI AND TEMPERATURE TO CONTROL OF SALMONELLA TYPHIMURIUM UNDER IN VITRO CONDITIONS. Studies in Medical Sciences 2014; 24 (12) :1005-1015
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2064-fa.html
نقی‌لی حسین، تاجیک حسین، علی اکبرلو جواد، زارع پیمان، قاسم مهدی هادی، رئیسی مجتبی و همکاران.. کاربرد لاکتوباسیلوس کازئی و دما در کنترل سالمونلا تیفی موریوم درin vitro. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (12) :1005-1015

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2064-fa.html


گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ، h.tajik@urmia.ac.ir
چکیده:   (8687 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: امروزه گرایش عمومی برای مصرف غذاهای عمل‌گرا به علت اثرات محافظت کنندگی زیستی آن‌ها در پیشگیری از مشکلات مربوط به سلامت انسان‌ها و الهام بخشیدن فواید مفید علاوه بر محتوای تغذیه‌ای مورد توجه واقع شده است.

هدف از این مطالعه ارزیابی توان لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان کشت محافظت کننده زیستی و عامل پروبیوتیکی در مهار سالمونلا تیفی موریوم می‌باشد.

مواد و روش کار: در این مطالعه ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان کشت محافظت کننده در محیط نیمه جامد و محیط مایع می‌باشد. به‌طوری‌که ویژگی‌های ضد باکتریایی آن علیه سالمونلا تیفی موریوم با روش آگار اسپات تست و ماکرودایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا اثر ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس کازئی علیه سالمونلا تیفی موریوم با روش آگار اسپات تست تعیین گردید. سپس با روش ماکرودایلوشن تأثیر دزهای مختلف لاکتوباسیلوس کازئی بر الگوی رشد و بقاء سالمونلا تیفی موریوم تلقیح شده در محیط آبگوشت ترکیبی ( لوریا و ام آر اس ) در یک دوره 6 روزه مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: در روش آگار اسپات تست قطر هاله عدم رشد لگاریتم 5/4 سالمونلا تیفی موریوم در برابر لگاریتم 6/6 و 6/2 لاکتوباسیلوس کازئی به ترتیب برای روز اول 96/23 و74/15 و و در روز سوم 78/25 و 19/17 میلی‌متر بود. 

در دمای 10-8 و 30 درجه سانتی‌گراد مقدار سالمونلا تیفی موریوم ابتدایی با روش ماکرودایلوشن که تحت تأثیر لگاریتم 8  لاکتوباسیلوس کازئی قرار گرفته بود به ترتیب از حدود لگاریتم 5 به 2 و زیر آستانه تشخیص ( کمتر از یک لگاریتم ) در روز آخر ارزیابی کاهش یافت، و تحت تأثیر لگاریتم 5 لاکتوباسیلوس کازئی از 5 به 5/5 و زیر آستانه تشخیص رسید.  

بحث و نتیجه گیری: لاکتوباسیلوس کازئی در دمای 37 درجه سانتی‌گراد در کاهش سالمونلا تیفی موریوم مؤثرتر از دمای 10-8 درجه سانتی‌گراد عمل نمود. بعلاوه لگاریتم 8 لاکتوباسیلوس کازئی کاهش شدیدی را در سالمونلا تیفی موریوم در مقایسه با دزهای پایین اعمال می‌کند.  در ضمن محیط‌های براث حاوی دز بالای لاکتوباسیلوس کازئی دارای کمترین مقدار pH  هم بودند.

 

متن کامل [PDF 375 kb]   (3341 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb