دوره 24، شماره 11 - ( ماهنامه بهمن 1392 )                   جلد 24 شماره 11 صفحات 872-882 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kargarnovin Z, Pourghassem Gargari B, Ranjbar F, Rashidkhani B, Zareiy S, Hosein Poor S et al . THE ASSOCIATION OF FOOD GROUPS WITH MAJOR DEPRESSION IN ADULT WOMEN RESIDENT IN TABRIZ. J Urmia Univ Med Sci. 2014; 24 (11) :872-882
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.html
کارگرنوین زهرا، پورقاسم گرگری بهرام، رنجبر فاطمه، رشیدخانی بهرام، زارعی ساناز، حسین پور سونیا و همکاران.. رابطه گروه‌های غذایی با افسردگی اساسی در زنان بزرگسال ساکن تبریز. مجله پزشکی ارومیه. 1392; 24 (11) :872-882

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.html


انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، d_sa_za@yahoo.com
چکیده:   (4355 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانم‌های 25 تا 44 ساله می‌باشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان داده‌اند، ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروه‌های غذایی با افسردگی، خصوصاً در منطقه خاورمیانه، بسیار اندک می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد شاهدی، 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامه‌های روان شناختی، و سپس پرسشنامه‌های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی، مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.

یافته‌ها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌گر، در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی مرکبات و میوه‌های خانواده توت و هندوانه (001/0P=)، سایر میوه‌ها (001/0˂P)، سبزیجات برگ سبز تیره (004/0P=)، سبزیجات زرد (012/0P=)، سایر سبزیجات (001/0P=)، ماهی (017/0P=)، و جانشین‌های گوشت (036/0P=) بالاتر بود، شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنی‌داری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی گوشت و ماکیان (016/0P=)، و شیرینی‌ها (071/0=P) بالاتر بود، به ترتیب 33/3 و 48/2 برابر افرادی بود که میزان پایین‌تری از این زیرگروه‌ها را مصرف کرده بودند.

بحث و نتیجه گیری: مصرف گروه‌های غذایی سالم‌تر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنی‌داری دارد.

متن کامل [PDF 190 kb]   (768 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb