Baghaei R, Parizad N, AliNejad V, Khademvatani K. EPIDEMIOLOGICAL STUDY OF PATIENTS WITH ACUTE MYOCARDIAL INFARCTION IN SEYYED AL SHOHADA HOSPITAL IN URMIA . Studies in Medical Sciences 2013; 24 (10) :763-770
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1982-fa.html
بقائی رحیم، پریزاد ناصر، علینژاد وحید، خادموطنی کمال. بررسی اپیدمیولوژیک بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارستان سیدالشهداء(ع) ارومیه در شش ماهه اول 1390. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (10) :763-770
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1982-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، بیمارستان فوق تخصصی قلب سیدالشهداء ارومیه ، khadmvatan2002@yahoo.com
چکیده: (10784 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: آنفارکتوس میوکارد حاد، جدیترین و کشندهترین فرم بیماری عروق کروناری قلب است، علیرغم پیشرفتها در تشخیص و درمان، آنفارکتوس میوکارد حاد به عنوان یک معضل بزرگ بهداشتی در دنیا مطرح بوده و در کشورهای در حال توسعه به طور قابل توجهی در حال افزایش است. به منظور فهم علل افزایش چشمگیر بیماریهای قلبی، مطالعات اپیدمیولوژی مختلفی انجام شده است. این مطالعه جهت ارزیابی اپیدمیولوژی انفارکتوس میوکارد از نظر سن، جنس، نوع انفارکتوس و نیز ریسک فاکتورها و مرگ و میر زودرس در بیماران بستری با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارستان سیدالشهداء(ع) ارومیه انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت توصیفی – تحلیلی گذشته نگر با مراجعه به پرونده 268 بیمار بستری با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد در شش ماهه اول سال 1390 در مرکز آموزشی درمانی سیدالشهداء (ع) ارومیه انجام گرفت. بیمارانی که با تشخیص فوق بستری شده و در طول بستری انفارکتوس حاد قلبی با بروز تغییرات در نوار قلب و افزایش آنزیمهای قلبی MB) CK- و (Troponin به تأیید رسیده بود وارد مطالعه شدند و اطلاعات مورد نیاز از پرونده استخراج و با روشهای آماری توصیفی (درصد فراوانی )مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: تعداد کل بیماران 268 نفر بود که182 نفر مرد(9/67درصد) و 86 نفر زن (1/32 درصد) بودند. نتایج حاصله نشان داد که انفارکتوس حاد در جنس زن (72/33درصد) و در افراد سیگاری (1/64درصد) شایعتر بود. پس از آن فشارخون بالا (63درصد) قرار داشت. همچنین انفارکتوس ناحیه تحتانی (اینفریور) شیوع بیشتری داشت (5/45درصد) میزان مرگومیر در بیمارستان 1/7 درصد بود.
نتیجه گیری: بیماری قلبی در مردان سیگاری و بیماران با فشار خون بالا شایعتر است که هر دو مورد با اقدامات گسترده فرهنگی و بسط آگاهی عموم قابل پیشگیری است. تلاش در جهت اصلاح ریسک فاکتورهای اصلی در جامعه ما اهمیت بیشتری دارد. مرگ و میر بیمارستانی، قابل مقایسه با آمار ذکر شده در مطالعات قبلی میباشد که حاکی از اقدامات درمانی مناسب در بیمارستان سیدالشهداء (ع) ارومیه میباشد.