پیش زمینه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون چاقی و از آنجا که مشخص شده اسیدهای چرب امگا3 نقش مهمی در کنترل چاقی دارند، لذا این مطالعه با هدف تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجههای آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق، انجام گرفته است.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی60 فرد چاق انجام شد. افراد شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند و به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول اسیدهای چرب امگا 3 (هر یک حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلیگرم DHA) یا دارونما دریافت کردند. اندازهگیریهای آنتروپومتریک و اطلاعات مربوط به تمایل به غذاهای مختلف در ابتدا و انتهای مطالعه جمعآوری گردید. برای ارزیابی میزان تمایل به غذاهای مختلف از پرسشنامه ارزیابی میزان اشتها و برای آنالیز آماری دادهها از مدل لانهای تکرار اندازهها استفاده شد.
یافتهها: محیط دور کمر در گروه مداخله بعد از اتمام مطالعه کاهش معنیداری داشت ( 05/0p<). تغییرات معنیدار در وزن، نمایه توده بدنی و تمایل به مواد غذایی خاص بعد از مصرف مکمل امگا3 بین دو گروه مشاهده نشد. افزایش معنیدار فقط در مورد تمایل به مصرف مواد شیرین و شور در هر دو گروه بعد از مداخله دیده شد(05/0p<).
بحث و نتیجهگیری: مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 میتواند باعث کاهش در اندازه دور کمر بدون تأثیر بر وزن بدن شود. بنابراین افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از طریق مکمل یاری و یا دریافت غذایی میتواند در کنترل چاقی شکمی مفید باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |