دوره 24، شماره 9 - ( ماهنامه آذر 1392 )                   جلد 24 شماره 9 صفحات 688-682 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ostadrahimi A, Taraghijou P, Safaeian A. THE EFFECT OF OMEGA 3 FATTY ACIDS SUPPLEMENTATION ON ANTHROPOMETRIC STATUS AND DESIRE TO FOODS IN OBESE ADULTS.. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (9) :682-688
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1919-fa.html
استادرحیمی علیرضا، ترقی جو پریزاد، صفائیان عبدالرسول. تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجه‌های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (9) :682-688

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1919-fa.html


کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی تبریز ، ptaraghijou@gmail.com
چکیده:   (9106 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون چاقی و از آنجا که مشخص شده اسیدهای چرب امگا3 نقش مهمی در کنترل چاقی دارند، لذا این مطالعه با هدف تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجه‌های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق، انجام گرفته است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی60 فرد چاق انجام شد. افراد شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند و به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول اسیدهای چرب امگا 3 (هر یک حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلی‌گرم DHA) یا دارونما دریافت کردند. اندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک و اطلاعات مربوط به تمایل به غذاهای مختلف در ابتدا و انتهای مطالعه جمع‌آوری گردید. برای ارزیابی میزان تمایل به غذاهای مختلف از پرسشنامه ارزیابی میزان اشتها و برای آنالیز آماری داده‌ها از مدل لانه‌ای تکرار اندازه‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: محیط دور کمر در گروه مداخله بعد از اتمام مطالعه کاهش معنی‌داری داشت ( 05/0p<). تغییرات معنی‌دار در وزن، نمایه توده بدنی و تمایل به مواد غذایی خاص بعد از مصرف مکمل امگا3 بین دو گروه مشاهده نشد. افزایش معنی‌دار فقط در مورد تمایل به مصرف مواد شیرین و شور در هر دو گروه بعد از مداخله دیده شد(05/0p<).

بحث و نتیجه‌گیری: مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند باعث کاهش در اندازه دور کمر بدون تأثیر بر وزن بدن شود. بنابراین افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از طریق مکمل یاری و یا دریافت غذایی می‌تواند در کنترل چاقی شکمی مفید باشد.

 

متن کامل [PDF 140 kb]   (2956 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb