دوره 24، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1392 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 162-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseinzadeh E, Khorsandi , H, Rahimi N, Hoseinzadeh S, Alipour M. EVALUATION OF AYDUGHMUSH WATER QUALITY BY NATIONAL SANITATION FOUNDATION WATER QUALITY (NSFWQI) AND LIOU POLLUTION INDICES. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (2) :156-162
حسین‌زاده ادریس، خرسندی حسن، رحیمی ناصر، حسین‌زاده سامان، علیپور مهدی. ارزیابی کیفیت آب رود خانه آیدوغموش با استفاده از شاخص کیفیت NSFWQI و شاخص آلودگی Liou. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (2) :156-162

دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، hassankhorsandi@yahoo.com

پیش زمینه و هدف: استفاده از شاخص‌های کیفی آب به عنوان یکی از ابزارهای مناسب برای تصمیم گیری در مدیریت منابع آبی می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آب رود خانه آیدوغموش با استفاده از شاخص کیفی NSFWQI و شاخص آلودگی Liou انجام شد.

مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی، پارامترهای اکسیژن محلول، دمای آب، اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی و شیمیایی، محتمل‌ترین تعداد کلیفرم، کلیفرم‌های مدفوعی، کدورت، کل جامدات محلول، کل جامدات، pH، هدایت ویژه آب و دیگر پارامترهای کیفی در 8 ایستگاه مختلف از رودخانه آیدغموش طی سال آبی 1389 اندازه‌گیری شدند. شاخص کیفیت آب با استفاده از سیستم محاسبه بنیاد ملی بهداشت(NSFWQI) و شاخص آلودگی Liou محاسبه گردید.

یافته‌ها: براساس یافته‌های مطالعه شاخص‌های NSFWQI و Liou کیفیت آب در بیشتر ایستگاه‌های مورد مطالعه، در رده متوسط قرار دارد.

نتیجه‌گیری: بر اساس مقادیر عددی شاخص Liou، ایستگاه B آلوده بوده است و علت آن بالا بودن مقدار اکسیژن مورد نیاز شیمیایی و پایین بودن مقدار اکسیژن محلول می‌باشد. نتایج نشان داد که با همه تفاوت‌های موجود در پارامترها و روش محاسبه شاخص کل در NSFWQI و Liou، نتایج هر دو روش در اتخاذ تصمیمات، همپوشانی دارند .