پیش زمینه و هدف: استافیلوکوکوس ارئوس یکی از شایعترین عامل مسمومیت غذایی است.سویههای مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس ارئوس اغلب نسبت به بسیاری از آنتیبیوتیکهای رایج در درمان مقاوماند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین در شیرینیهای خامهایی ارائه شده در قنادیهای ارومیه و تعیین میزان مقاومت به متی سیلین در بین ایزولههای به دست آمده میباشد.
مواد و روشها: 100 نمونه شیرینی خامهایی بر روی دو محیط کشت BHI و مانیتول سالت آگارکشت داده شدند. شناسایی استافیلوکوکوس ارئوس با روشهای استاندارد ازجمله رنگ آمیزی گرم، تستهای کاتالاز وکواگولاز و.. انجام گرفت. جهت بررسی تولید انتروتوکسین و نوع آن از کیت SET-RPLA Toxin Detection استفاده شد. تعیین مقاومت ایزولهها به اگزاسیلین با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت.
یافتهها: از 15درصد نمونهها استافیلوکوکوس ارئوس جداسازی شد، ارتباط معنیداری بین نوع شیرینی خامهدار و تعداد ایزولهها وجود نداشت ((p>0.05. کلیه ایزولهها نسبت به اگزاسیلین حساس بودند. 40 درصد (6 عدد)ایزولهها انتروتوکسیژنیک بودند، که از این تعداد66.6درصد (4 مورد)نوع A، 33.3درصد (2 مورد) نوع Bو16.6درصد(یک مورد) نوع D سم را تولید مینمود. ایزولهها به ترتیب نسبت به پنیسیلین، ریفامپین و تیکوپلانین بیشترین میزان مقاومت و نسبت به جنتامیسین و کوتری موکسازول بیشترین حساسیت رانشان دادند. تفاوتی در مقاومت ایزولههای انتروتوکسیژنیک و غیر انتروتوکسی ژنیک نسبت به آنتیبیوتیکها وجود نداشت.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده آلودگی تعدادی از شیرینیهای خامهدار با استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین میباشد، بنابراین بر لزوم استفاده از مواد اولیه تازه و بهداشتی و رعایت بهداشت فردی کادر قنادی توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |