دوره 14، شماره 4 - ( دى 1382 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 9-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

منافی مجید ، ربیعی پور سهیلا ، پورحیدر باقر . بررسی میزان مصرف مواد غذایی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه. مجله پزشکی ارومیه. 1382; 14 (4) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-161-fa.html


چکیده:   (7691 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان مصرف مواد مغذی مورد نیاز توسط خانمهای باردار و مقایسه آن با مقادیر توصیه شده می باشد. مواد و روش کار: مصرف مواد غذایی روزانه تعداد 118 نفر از زنان باردار که در هفته 16-12 بارداری بوده اند با استفاده از روش یادآمد 24 ساعته (سه روز، دو روز غیر تعطیل و یک روز تعطیل) بررسی شد و سپس با استفاده از نرم افزار FPII ارزیابی شد و میزان مصرف مواد مغذی محاسبه و با مقادیر توصیه شده در جدول RDA مقایسه شد. میانگین مصرف و میانگین درصد کفایت مصرف مواد مغذی و درصد افرادی که کمتر از مقادیر توصیه شده مواد مغذی مختلف را دریافت می کردند مشخص شد. نتایج یافته های این مطالعه نشان می دهد میانگین دریافت انرژی 636±2304 کیلوکالری و پروتئین 29.2±75.76 گرم بوده ولی 39 درصد افراد کمتر از 80 درصد میزان توصیه شده انرژی و پروتئین دریافت نموده اند. میانگین دریافت ویتامین ها به شرح ذیل بوده است: ویتامین A=1441 میکروگرم، ویتامینB12 میلی گرم، ویتامین B2 یا ریبوفلاوین 1.47 میلی گرم، ویتامین B3 یا نیاسین 21.79 میلی گرم، ویتامین B6=1.91 میلی گرم،B12=3.46 میکروگرم، اسید فولیک 180.3 میکروگرم، اسید پانتوتنیک 2.40 میلی گرم، ویتامین C=141 میلی گرم و ویتامین E=20.78 میلی گرم. میانگین دریافت روزامه مواد معدنی نیز به شرح ذیل بوده است: کلسیم 838 میلی گرم، مس 1.72 میلی گرم، آهن 28.9 میلی گرم، منیزیم 162 میلی گرم، فسفر 735 میلی گرم، پتاسیم 2536 میلی گرم، سلنیوم 42.8 میلی گرم و روی 9.4 میلی گرم. بحث و نتیجه گیری: گزارشات مختلف نشان می دهد (9، 8، 7، 6، 5، 4، 3، 2، 1) در بیشتر ممالک توسعه نیافته مقادیر سفارش شده مواد مغذی براساس RDA بطور کامل توسط مادران باردار دریافت نمی شود. این مطالعه نیز نشانگر عدم دریافت کافی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند رشد و سلامت جنین، نوزاد بدنیا آمده و حتی مادران را تحت تاثیر قرار دهد به نظر می رسد آنچه بیش از دسترسی به مواد غذایی و یا وضعیت اقتصادی در بروز چنین حالتی می تواند موثر باشد عدم آشنایی و اطلاع از نحوه صحیح تغذیه در این دوران می باشد که لزوم توجه به آموزش تغذیه به مادران باردار را بیش از پیش نشان می دهد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی ارومیه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | URMIA MEDICAL JOURNAL

Designed & Developed by : Yektaweb