دوره 23، شماره 7 - ( ویژه نامه اسفند 1391 )                   جلد 23 شماره 7 صفحات 806-799 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadnia S, Sepehrianazar F, Mosarrezaii Aghdam A, Saadatmand S. COMPARISON OF SLEEP QUALITY AND MIGRAINE HEADACHES IN PEOPLE WITH PROPER AND IMPROPER AND POOR SLEEP. Studies in Medical Sciences 2013; 23 (7) :799-806
اسدنیا سعید، سپهریان آذر فیروزه، موسی الرضایی اقدم آرش، سعادتمند سعید. مقایسه کیفیت خواب و سردردهای میگرنی در افراد با خواب مناسب و نامناسب. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (7) :799-806

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، S_asadnia@yahoo.com

پیش زمینه و هدف: مشکلات خواب در بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی بسیار شایع است. هدف پژوهش حاضر مقایسه کیفیت خواب و سردردهای میگرنی در افراد با خواب مناسب و نامناسب می‌باشد.

روش : پژوهش حاضر توصیفی و از نوع علی مقایسه‌ای می‌باشد. جامعه آماری در برگیرنده کلیه دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 91-90 بودند که به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه‌ای ساده انتخاب شدند. بدین منظوردر مرحله اول، تعداد 280 نفر آزمون کیفیت خواب پیتسبورگ و پرسش‌نامه سنجش علائم سردرد میگرن نجاریان را تکمیل نمودند. در مرحله بعد، 115 نفر از دانشجویانی که نمره آنان در آزمون کیفیت خواب پایین تر، و 115 نفر از دانشجویانی که نمره آنان بالاتر از نقطه برش بود، انتخاب و به عنوان افراد با خواب مناسب و نامناسب گروه بندی شدند. داده‌های به دست آمده با استفاده ازآزمون آماری تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها : نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری (001/0 = P ) بین دو گروه از لحاظ متغیرهای مورد بررسی وجود دارد و گروه با خواب نامناسب میانگین بالاتری را در متغیر سردردهای میگرنی، کیفیت خواب و زیر مقیاس‌های آن یعنی کیفیت ذهنی خواب، تاخیر در به خواب رفتن، طول مدت خواب، خواب مفید، اختلالات خواب، مصرف داروهای خواب آور و اختلال عملکرد روزانه کسب نمودند.   نتیجه گیری : افرادی که از کیفیت خواب مناسبی برخوردار نیستند، سردردهای میگرنی و مشکلات خواب بیشتری را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند.