دوره 17، شماره 3 - ( مهر 1385 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

طالبی مهناز ، مجیدی جعفر ، آرامی محمدعلی ، طالبی اشرف . بررسی آنتی بادی های فسفولیپید در جوانان مبتلا به ایسکمی مغزی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (3) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-153-fa.html


چکیده:   (10314 مشاهده)
پیش زمینه و اهداف: سکته مغزی در بالغین جوان (15-45 سال) ناشایع نیست. بیش از 40 علت برای سکته جوانان شناسایی شده است و یکی از علل آن که کمتر شناخته شده است ترومبوزهای عروقی ناشی از آنتی بادی های آنتی فسفولیپیدی است. این مطالعه فراوانی آنتی بادی های فسفولیپید را در یک گروه از جوانان مبتلا به ایسکمی مغزی بررسی می کند. علاوه بر این کوشش کرده است ویژگی های سکته مغزی را در حضور این آنتی بادی ها با بیماران فاقد آنها مقایسه کند.مواد و روش: بیماران 15-45 سال مبتلا به ایسکمی مغزی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تبریز، طی سال های 1381-1382، با یک گروه همسان از نظر سنی و جنسی از نظر آنتی بادی های آنتی فسفولیپید و آنتی بادی کاردیولیپین مقایسه گردیدند. گروه سکته مغزی شامل 25 بیمار با میانگین سنی 37±5.4 و گروه کنترل شامل 40 نفر با میانگین سنی 37.12±5.8 سال بودند. از نظر جنسی تعداد زن به مرد در گروه سکته مغزی، 14 زن در مقابل 11 مرد و در گروه کنترل 24 زن در مقابل 16 مرد بود. سنجش سطح آنتی بادیها (شامل هر دو کلاس IgG و (IgM، به روش حساس ELISA انجام شد.یافته ها: جوانان 7.5 درصد کل سکته های مغزی را تشکیل می دادند. در گروه بیماران، 6 بیمار (%24) و در گروه کنترل تنها 2 نفر (%5) آنتی بادی بالا داشتند (p<0.05). مقایسه میانگین سطح آنتی بادی ها بین گروه کنترل و گروه بیمار، به جز در مورد آنتی بادی فسفولیپید از نوع IgG، نتایج معنی داری نشان داد. در 2 بیمار از 6 بیمار (%33.3) با آنتی بادی آنتی بادی فسفولیپید بالا و در دو بیمار از 19 بیمار (%10.5) بدون آنتی بادی فسفولیپید بالا، سابقه حداقل یک حادثه ایسکمیک مغزی وجود داشت. تفاوت مشاهده شده معنی دار نبود.بحث و نتیجه گیری: نتیجه گرفتیم که شیوع آنتی بادی های آنتی فسفولیپید در جوانان مبتلا به ایسکمی مغزی بالاست. ممکن است در این بیماران لوپوس تشخیص داده نشده وجود داشته باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb