پیش زمینه و هدف: سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان میباشد و شامل 4/1 کل سرطانها در زنان است شایعترین و قطعیترین روش تشخیص سرطان پستان بیوپسی ضایعه میباشد ولی از آنجایی که 70درصد موارد بیوپسی تودههای پستان مربوط به ضایعات خوشخیم است لذا استفاده از روشهای کمتر تهاجمی مانند آسپیراسیون سوزنی (FNA) از اتلاف هزینه بیمار و نیز تغییرات بافتی در ضایعه جلوگیری مینماید. در این مطالعه دقت و صحت گزارشات FNA از تودههای قابل لمس پستان را در مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) مورد بررسی قرار دادیم.
مواد و روشها: کلیه بیمارانی که به علت توده پستانی به مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) مراجعه نمودهاند پس از کسب اجازه از بیمار، ((FNA انجام شد نمونه سیتولوژی آنها توسط دو پاتولوژیست مورد بررسی قرار گرفت و همچنین این نمونهها پس از جراحی از نظر هیستوپاتولوژی مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج آزمایشات با نرم افزار SPSS آنالیز شدند.
یافتهها: 58 نمونه FNA پستان مورد بررسی قرار گرفتند میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 8/12± 82/40 سال بود درصد توافق مشاهدات سیتولوژی و پاتولوژی برای پاتولوژیست اول و دوم به ترتیب 78درصد (ضریب کاپای 59/0) و 86درصد با ضریب کاپای 79درصد بدست آمد و درصد توافق بررسی سیتولوژی FNA پستان برای دوپاتولوژیست 86درصد گزارش شد؛ و میزان حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 23/77درصد،12/91درصد، 64/88درصد، 54/83درصد و 85درصد بدست آمده است.
بحث و نتیجه گیری: ذکر این نکته ضروری است که انجام روش تشخیصی FNA بایستی به عنوان یک روش لازم و تکمیلی جهت تشخیص ضایعات پستان در نظر گرفته شود انجام این تست به عنوان رقیب یا جایگزین بررسی بافتی به هیچ عنوان منطقی به نظر نمیرسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |