دوره 17، شماره 2 - ( تير 1385 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شریفی نورالدین ، سالاری لک شاکر ، توللی علی ، الیاسی کامران . بررسی شیوع گلوکوم در جمعیت 40 سال و بالاتر پایگاه تحقیقات جمعیتی شهر ارومیه در سال 1382. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (2) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-137-fa.html


چکیده:   (10356 مشاهده)
پیش زمینه و اهداف: بیماری چشمی گلوکوم یا آب سیاه، اولین عامل کوری غیر قابل برگشت در دنیا است که در اثر افزایش IOP ایجاد می شود. در صورت عدم درمان، منجر به صدمه عصب بینایی، کاهش دید و در نهایت کوری می گردد. این بیماری شایع، به دلیل مزمن بودن و نداشتن علایم بالینی مشخص، شرایط مناسب جهت غربالگری را داراست. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع گلوکوم در پایگاه تحقیقات جمعیتی ارومیه اجرا گردید.مواد و روشها: این مطالعه به روش توصیفی و تحلیلی به صورت مقطعی انجام گرفت. ابتدا پایگاه تحقیقات جمعیتی ارومیه خوشه بندی و تعداد 440 فرد 40 سال و بالاتر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. با مراجعه به منازل، بعد از توجیه و گرفتن رضایت نامه، افراد با در دست داشتن معرفی نامه به درمانگاه چشم بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه ارجاع دادند. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه دو قسمتی بود. برای تشخیص بیماران، معاینات Standard GoId شامل تونومتری، افتالموسکوپی، پریمتری انجام شد. برای آنالیز داده ها و رسم نمودار، از نرم افزار SPSS و Excel استفاده شد.یافته ها: میانگین سن افراد مورد مطالعه 55.02±11.39 سال و %44.8 مرد و %55.2 زن بودند. %43.4 افراد بی سواد و %50.0 آنها خانه دار بودند و نیز %38.9 سابقه بیماری زمینه ای داشتند. %8.2 سابقه فامیلی درجه یک گلوکوم داشتند. معاینات بالینی نشان داد که %96.1 افراد IOP£21mmhg و IOP>21mmhg %3.9 داشتند. %98.6 افراد Cup/Disk£0.5 و %1.4 افراد Cup/Disk>0.5 داشتند. در نهایت 11 مورد بیمار گلوکومی در جمعیت مذکور وجود داشت که بدین ترتیب شیوع گلوکوم %2.5 محاسبه شد.بحث و نتیجه گیری: در مطالعه ما هایپرتانسیون چشمی همانند سایر مطالعات شایعتر از گلوکوم بود. همچنین میزان شیوع IOP بالا و گلوکوم در زنان بیشتر بود. به نظر می رسد که نتایج به دست آمده از این مطالعه با سایر مطالعات انجام گرفته در کشورهای همجوار مطابقت داشته و بیانگر شیوع بالای آن در افراد مسن و نیز قابلیت پیشگیری و درمان موثر با توجه به تشخیص به موقع می باشد. لذا هر گونه سرمایه گذاری جهت غربالگری دقیق و بهتر این بیماری با روشهای تکمیلی و در سایر نقاط کشور، ضروری و منطقی به نظر می رسد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb