دوره 23، شماره 2 - ( دوماهنامه خرداد-تیر 1391 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 182-178 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahdavi R, Aghamohammadpour K, Ghoreifi S A. THE ROLE OF TRANSURETHRAL RESECTION OF PROSTATE IN DETECTING PROSTATE CANCER IN PATIENTS WITH PREVIOUSLY NEGATIVE BIOPSY, ELEVATED PSA LEVELS AND POSITIVE LOWER URINARY TRACT SYMPTOMS. Studies in Medical Sciences 2012; 23 (2) :178-182
مهدوی رضا، آقامحمدپور کیوان، غریفی سید علیرضا. بررسی تشخیصی سرطان پروستات با روش TURP در بیماران با بیوپسی منفی قبلی و سطح بالای PSA و علایم ادراری تحتانی (LUTS) مثبت. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (2) :178-182

بخش اورولوژی و پیوند بیمارستان امام رضا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، aghoreifi@yahoo.com

مقدمه : استفاده از رزکسیون پروستات از طریق مجرا در بیماران با سطح بالای PSA و علایم ادراری تحتانی که بیوپسی های منفی قبلی داشته‌اند محل اختلاف می‌باشد. این مطالعه در نظر دارد ارزش تشخیصی رزکسیون پروستات از طریق مجرا را در تشخیص سرطان پروستات در این بیماران بررسی نماید.

روش کار : این مطالعه مقطعی به بررسی 40 بیمار با علایم ادراری تحتانی و افزایش PSA که مورد بیوپسی پروستات ده تا دوازده‌گانه با گاید سونوگرافی ترانس رکتال قرار گرفته بودند و نتیجه بیوپسی ایشان منفی بود، انجام شد. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک، علایم (بر اساس IPSS ) معاینه توشه رکتال سطح PSA و نتیجه سونوگرافی ترانس رکتال، بیماران مورد پیگیری قرار گرفتند و PSA آن‌ها 3 و 6 ماه بعد کنترل شد و بیمارانی که همچنان PSA بالا داشتند مورد بیوپسی دوازده تا هجده‌گانه ترانس رکتال تحت گاید سونوگرافی قرار گرفتند. در نهایت بیمارانی که طی دو نوبت بیوپسی منفی داشتند مورد TURP قرار گرفتند و نمونه‌های حاصل جهت بررسی آسیب شناسی ارسال شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از t-test استفاده شد.

نتایج : از بین 40 بیمار مورد بررسی پس از انجام TURP ، 14 مورد سرطان گزارش شد (35%) که چهار نمونه (87/25%) گرید بالا و شش نمونه (85/42%) امتیاز گلیسون 4+3 و چهار نمونه (87/25%) امتیاز گلیسون 3+2 داشتند. داده‌های حاصل از دو گروه دارای سرطان و فاقد سرطان از نظر سن PSA اولیه و 3 و6 ماه بعد، امتیاز IPSS و حجم پروستات اختلاف آماری نداشت.

نتیجه گیری :انجام TURP در تشخیص سرطان پروستات در بیماران با سطح بالای PSA و علایم ادراری تحتانی مثبت که دو نوبت بیوپسی منفی قبلی داشته‌اند می‌تواند موثر باشد.

یافته‌ها: در بیماران مشکوک به سرطان پروستات که علیرغم بیوپسی منفی همچنان شک بالا به سرطان وجود دارد TURP می‌تواند در تشخیص بسیار مفید باشد. در مطالعه حاضر میزان تشخیص TURP در بیماران با دو نوبت بیوپسی منفی قبلی 35 درصد بوده است.