دوره 23، شماره 2 - ( دوماهنامه خرداد-تیر 1391 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 163-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaeini A, Ghasemnian A A, Jalali Dehkordi K, Kazemi A, Fallahi A A. COMPARING THE RESPONSE OF PLASMA TNFΑ، CRP, IL-6 AND LEUKOCYTE IN IMMATURE OVERWEIGHT AND NORMAL BOYS TO A SINGLE ACUTE EXERCISE. Studies in Medical Sciences 2012; 23 (2) :155-163
گائینی عباسعلی، قاسم نیان آقاعلی، جلالی دهکردی خسرو، کاظمی عبدالرضا، فلاحی علی اصغر. مقایسه پاسخ پلاسمایی فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNFα)، پروتئین واکنش گر C(CRP)، اینتر لوکین-6(IL-6) و لکوسیت‌های پسران چاق و معمولی نابالغ نسبت به یک جلسه فعالیت ورزشی کوتاه مدت. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (2) :155-163

دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران ، Ali_59_b@yahoo.com
چکیده:   (20125 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: چاقی دوران کودکی و نوجوانی علاوه بر عوارض حاد، نقش مهمی در ابتلا به سندرم متابولیک، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی عروقی دارد. این موضوع به درستی ثابت شده است که عوامل خطرزای قلبی - عروقی دوران کودکی و نوجوانی می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی- عروقی بزرگ‌سالی را پیش بینی کنند و فعالیت ورزشی موجب تغییراتی در این عوامل خطرزا می‌شود. بدین منظور هدف ما بررسی مقایسه پاسخ پلاسمایی TNFα ، CRP ، I L-6 و لکوسیت‌های پسران چاق و معمولی نابالغ نسبت به یک جلسه فعالیت ورزشی کوتاه مدت می‌باشد.

مواد و روش کار: به همین منظور 20 دانش آموز پسر (14-11 ساله) که کاملاً سالم بودند به طور تصادفی منظم انتخاب شدند و به دو گروه آزمودنی‌های چاق و آزمودنی‌های معمولی تقسیم شدند. آزمودنی‌ها پس از 5 دقیقه گرم کردن، با 65-75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی خود به مدت 40 دقیقه بر روی دوچرخه کارسنج به فعالیت پرداختند. از آزمودنی‌ها در 3 مرحله قبل، بلافاصله و 1 ساعت بعد از برنامه فعالیت ورزشی نمونه خونی گرفته شد . برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آماری تی تست مستقل و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد .

یافته‌ها: یافته‌های حاصل از مقایسه متغیرها در دو گروه چاق و معمولی در مراحل مختلف تفاوت معنی‌داری در مقادیر لنفوسیت، مونوسیت، نوتروفیل و ائوزینوفیل نشان نداد (05/0< p ). ولی مقادیر TNFα ، CRP و IL-6 گروه چاق در مقایسه با گروه معمولی در هر سه زمان به طور معنی‌داری بالاتر بود (05/0> p ).

نتیجه گیری: یک دوره فعالیت ورزشی با شدت 65 تا 70 درصد VO2max باعث افزایش پاسخ زیرگروه‌های گلبول سفید، افزایش عوامل التهابی نظیر IL-6 کودکان چاق و معمولی نابالغ می‌شود.