پیش زمینه و هدف: مطالعه حاضر به بررسی پروفایل شخصیتی و مؤلفههای سلامت روانی بیماران قلبی در مقایسه با افراد به هنجار پرداخته است، شناخت دقیق عاملهای شخصیتی و مؤلفههای سلامت روانی در مقایسه با افراد به هنجار، امکان ارائه خدمات حمایتی و آموزشی لازم را برای بهزیستی بیماران قلبی فراهم مینماید.
مواد و روش کار: این مطالعه از نوع پس رویدادی بود. جامعه آماری شامل تمام بیماران قلبی مراجعه کننده به مرکز درمانی شهید مدنی تبریز بود که از میان آنها 105 نفر به صورت نمونهگیری در دسترس انتخاب شد و پرسشنامهی شخصیتی پنج عاملی و سلامت روان را تکمیل نمودند. همچنین جهت مقایسه این بیماران 95 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انتخاب و با این افراد همتا شده بودند.
یافتهها: نتایج نشان داد که میزان نوروزگرایی و با وجدان بودن در سطح (0.05>p) در بیماران قلبی بیشتر از افراد به هنجار است. میزان انعطاف پذیری در سطح(0.00>p) در افراد به هنجار بیشتر از بیماران قلبی است. اما بین بیماران قلبی و افراد به هنجار در عاملهای برونگرایی و دلپذیر بودن تفاوت معنیداری مشاهده نشد. همچنین میزان افسردگی و استرس در بیماران قلبی نسبت به افراد به هنجار در سطح (0.05>p) و میزان اضطراب در سطح (0.00>p) نسبت به جمعیت به هنجار بیشتر است.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج، نقش عوامل شخصیتی و روانی در بیماران قلبی آشکار میشود. بر اساس این مطالعه میتوان مطرح نمود که افراد مبتلا به بیماری قلبی دارای شخصیتی نوروزگرا، غیر منعطف، با وجدان، افسرده، مضطرب و پراسترس بوده و نیازمند مداخلات روانشناسی هستند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |