دوره 15، شماره 3 - ( مهر 1383 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

محمدی محمدرضا ، ره گذر مهدی ، باقری یزدی سیدعباس ، مسگرپور بیتا ، نیک تاش جهان ، داوودنیا بهنام و همکاران.. همه گیری شناسی اختلالات روانپزشکی در استان اردبیل. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1383; 15 (3) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-71-fa.html


چکیده:   (11746 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: برنامه ریزی برای ارایه خدمات اساسی بهداشت روان به افراد جامعه، نیازمند آگاهی از وضعیت موجود بیماری روانی در جامعه است. این مطالعه با هدف بررسی همه گیری شناسی اختلالات روانی در افراد بالای18 سال به بالاتر مناطق شهری و روستایی استان اردبیل انجام گرفت. مواد و روش کار: نمونه مورد مطالعه با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و سیستماتیک از بین خانوارهای موجود استان انتخاب گردید و با تکمیل پرسشنامه اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنیا (SADS) توسط کارشناسان ارشد روانشناسی در استان، جمعا 394 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند و تشخیص گذاری اختلالات بر اساس معیارهای طبقه بندی DSM- IV صورت گرفت. یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد شیوع انواع اختلالات روانپزشکی در استان 12.69 درصد می باشد که این شیوع در زنان 17.11 درصد و در مردان 8.69 درصد بوده است. اختلالات خلقی 4.82 درصد، شایع ترین اختلالات روانپزشکی در استان بود شیوع اختلالات پسیکوتیک در این مطالعه 0.25 درصد، اختلالات اضطرابی 3.31 درصد اختلالات عصبی – شناختی 3.56 درصد و اختلالات تجزیه ای 0.76درصد بوده است. در گروه اختلالات خلقی، افسردگی اساسی با 4.82 درصد و در گروه اختلالات اضطرابی، اضطراب منتشر 1.27 درصد شیوع بیشتری داشته اند. شیوع اختلالات روانپزشکی در استان اردبیل در افراد گروه سنی66 سال و بیشتر با 16.67 درصد، افراد همسر فوت شده با 31.25 درصد، افراد ساکن در روستا با 13 درصد، افراد بی سواد با 15.56 درصد و افراد بیکار با 21.05 درصد بیش از گروه های دیگر بوده است. تنیجه گیری: این مطالعه همچنین نشان داد 9.90 درصد افراد مورد بررسی دچار حداقل یک اختلال روانپزشکی بوده اند. آگاهی از این مساله، مسوولیت سیاستگذاران و برنامه ریزان بهداشتی استان را در رابطه با تدوین برنامه های عملی و اجرایی بهداشت روان بیش از پیش نمایان می سازد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb