دوره 33، شماره 3 - ( خرداد 1401 )                   جلد 33 شماره 3 صفحات 170-160 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SHAHED.REC.1397.033


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akrami A, Mombeini T, Roghani M. THE EFFECT OF DIALLYL SULFIDE ON LIPOPOLYSACCHARIDE-INDUCED ACUTE KIDNEY DYSFUNCTION IN THE MOUSE. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (3) :160-170
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5797-fa.html
اکرمی ابوالفضل، ممبینی تاجماه، روغنی مهرداد. تأثیر دی‌آلیل‌سولفید بر اختلال حاد کلیه القا شده با لیپوپلی‌ساکارید در موش کوچک آزمایشگاهی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (3) :160-170

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5797-fa.html


استاد، مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، mehjour@yahoo.com
چکیده:   (1311 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: دی‌آلیل‌سولفید یکی از ترکیبات ارگانوسولفور گرفته شده از سیر است که اثرات آنتی‌اکسیدانی و محافظتی متعددی دارد. لیپوپلی‌ساکارید جزء غشای بیرونی باکتریهای گرم منفی است که برای ایجاد مدل حیوانی آسیب حاد کلیه استفاده میشود. لیپوپلی‌ساکارید با القای واکنشهای استرس‌اکسیداتیو موجب آسیب‌ کلیوی می‌گردد. با توجه به نقش استرس‌اکسیداتیو در بروز آسیبحادکلیه ناشی از سپتی سمی، هدف از این مطالعه تعیین اثر دی‌آلیل‌سولفید بر اختلال حاد کلیه ناشی از لیپوپلی‌ساکارید بود.
مواد و روش‌ کار: در این مطالعه تجربی، 32 سر موش‌ نر نژاد C57BL/6 به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، لیپوپلی‌ساکارید و دو گروه لیپوپلی‌ساکارید تحت درمان با دی‌آلیل‌سولفید (دوز های 50 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. در مورد دو گروه تحت درمان با دی‌آلیل‌سولفید، تجویز دی‌آلیل‌سولفید، تک دوز و به صورت خوراکی یک ساعت قبل تزریق لیپوپلی‌ساکارید بود. آسیب حاد کلیه با تزریق تک دوز داخل صفاقی‌ لیپوپلی‌ساکارید 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم ایجاد شد. 24 ساعت پس از تزریق لیپوپلی‌ساکارید، نمونه‌های خون از قلب برای آنالیز نیتروژن اوره خون و کراتینین جمع آوری شدند. همچنین هموژنه‌ بافت کلیه برای اندازه گیری شاخص‌های استرس‌اکسیداتیو شامل مالون‌دی‌آلدئید (MDA)، نیتریت و کاتالاز تهیه شد.
یافته‌ها: در مقایسه با گروه لیپوپلی‌ساکارید، تزریق دی‌آلیل‌سولفید در دوز 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم باعث کاهش معنی‌دار MDA شد ولی کاهش نیتریت و افزایش کاتالاز معنی‌دار نبودند. همچنین در راستای بهبود عملکرد کلیه، میزان اوره و کراتینین را در مقایسه با گروه لیپوپلی‌ساکارید به طور معناداری کاهش داد.
نتیجه‌گیری: دی‌آلیل‌سولفید می‌تواند اختلال حاد کلیه ناشی از لیپوپلی‌ساکارید را بهبود بخشد که اثرات سودمند آن بواسطه کاهش استرس‌اکسیداتیو و احتمالاً افزایش سیستم دفاعی آنتی‌اکسیدانی است.
متن کامل [PDF 522 kb]   (458 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: نفرولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb