دوره 30، شماره 8 - ( آبان 1398 )                   جلد 30 شماره 8 صفحات 630-621 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehravaran A, Assadpour S, Firouzi F, Fakhar M, shiran M R, Akhtari J. THE IMPORTANCE OF NANOTECHNOLOGY IN FOOD HEALTH. Studies in Medical Sciences 2019; 30 (8) :621-630
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4699-fa.html
مهرآوران احمد، اسدپور سارا، فیروزی فاطمه، فخار مهدی، شیران محمد رضا، اختری جواد. اهمیت نانو فناوری در سلامت مواد غذایی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (8) :621-630

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4699-fa.html


مرکز تحقیقات سلامت فراورده های گیاهی و دامی، گروه نانوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران (نویسنده مسئول) ، Javad.Akhtari@gmail.com
چکیده:   (3315 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کلیه موجودات زنده برای ادامه حیات و زندگی در تکاپو و جستجوی غذا هستند این امر بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نیاز همه موجودات زنده است. دراین‌بین سلامت مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. نانوتکنولوژی در تمامی جوانب زندگی بشر وارد شده است و امروزه نقش مهمی در صنایع غذایی دارد. این فناوری از تولید و انبارداری تا بسته‌بندی و مشخص کردن انقضای مواد غذایی را تغییر داده است.. در این مقاله شماری از پیشرفت‌های صورت گرفته در علوم صنایع غذایی با تکیه‌بر فناوری نانو مرور می‌گردد.
مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مروری غیر نظام‌مند بوده و جستجو از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی Pubmed، SCOPUS، Web of Science و Google Scholar با کلیدواژگان Nanotechnology، Nanoparticle به همراه Packaging و Food Science در سال‌های اخیر (2018-2015) انجام شد. تعداد 852 مقاله مرتبط بود که از میان آن‌ها 43 مقاله جهت استفاده در این مقاله انتخاب شدند.
یافته‌ها: نانوذرات فلزی و اکسید فلزی، کیتوزان، نانوذرات پلیمری و لیپوزومی از پرکاربردترین ذرات در بسته‌بندی و حفاظت مواد غذایی هستند. استفاده از نانوذرات مختلف و کامپوزیت‌های آغشته به نانوذرات، نانوفیلم‌ها و ... سبب بهبود کیفیت و ماندگاری مواد غذایی شده است
نتیجه‌گیری: نانوتکنولوژی به‌عنوان یک فنّاوری نوظهور که در تمام جنبه‌های زندگی بشر وارد شده است، توانسته است در صنایع غذایی هم بسیار تأثیرگذار باشد.
متن کامل [PDF 467 kb]   (4828 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فارماکولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb