دوره 28، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1396 )                   جلد 28 شماره 12 صفحات 804-795 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousazadeh S, Khaksar F. Gene Expression Levels of Gelatinases in Endometriosis. Studies in Medical Sciences 2018; 28 (12) :795-804
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4215-fa.html
موسی زاده سپیده، خاکسار فاطمه. بررسی میزان بیان ژن های کدکننده ژلاتینازها در بیماران مبتلا به آندومتریوز. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (12) :795-804

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4215-fa.html


جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل ، smousazadeh77@gmail.com
چکیده:   (4517 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: آندومتریوز یکی از بیماری‌های تهاجمی اما خوش‌خیم زنان است که به‌صورت حضور غدد و استرومای آندومتریال در خارج از حفره‌ی رحم شکل می‌گیرد. برای چسبیدن، تهاجم و گسترش قطعات آندومتریال، باید تغییر وضع وسیعی در لایه مزوتلیال صفاقی وجود داشته باشد، که همانند قاعدگی نرمال، این تغییر وضع نیازمند فعال شدن ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs) است. ماتریکس متالوپروتئینازها خانواده‌ای از اندوپپتیدازهای وابسته به روی هستند که نقش مهمی در تخریب و تغییر ماتریکس خارج سلولی (ECM) دارند. این‌طور پیشنهاد شده است که شاید افزایش در میزان بیان MMP-2 و MMP-9 (ژلاتینازها)، بافت آندومتری را قادر سازند تا ECM صفاقی و بافت پیوندی زیرین آن را هضم کرده و باعث ایجاد قدرت چسبندگی و تهاجم در بافت آندومتری برای ایجاد بیماری آندومتریوز گردد.
مواد و روش‌ها: برای این منظور، میزان بیان MMP-2 و MMP-9 در بافت‌های اکتوپیک و یوتوپیک مربوط به 20 فرد مبتلا به بیماری آندومتریوز که در پژوهشگاه رویان تحت عمل لاپاروسکوپی قرار گرفته بودند و 20 عدد بافت آندومتر مربوط به افراد کنترل انجام شد. cDNA از RNA های استخراج‌شده سنتز گردید و با فن Real time-PCR میزان بیان MMP-2 و MMP-9 سنجیده شد.
یافته‌ها: در مطالعه حاضر، افزایش بیان ژن کد کننده MMP-2 در بافت‌های اکتوپیک و یوتوپیک نسبت به افراد کنترل مشاهده گردید، که بررسی‌های آماری انجام‌شده، تفاوت معنی‌داری را در بین گروه‌ها نشان نداد (05/0<P). همچنین، میزان بیان ژن کدکننده MMP-9 در بافت‌های اکتوپیک در مقایسه با بافت‌های کنترل و یوتوپیک افزایش معنی‌داری را نشان داد (014/0=P، 012/0=P). میزان بیان MMP-9 در بافت‌های یوتوپیک نیز در مقایسه با بافت‌های کنترل بیشتر بود که بررسی‌های آماری تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (05/0<P).
بحث و نتیجه‌گیری: افزایش بیان در MMP-2 و MMP-9 در بافت اکتوپیک بیماران مبتلا به آندومتریوز می‌تواند باعث افزایش قدرت چسبندگی، تهاجم و آنژیوژنز در بافت‌های موردنظر شده و باعث عود و تشدید بیماری آندومتریوز گردد.
متن کامل [PDF 550 kb]   (2427 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: ژنتیک

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb