پیشزمینه و هدف: با افزایش مصرف غذاهای آماده نگهداری شده در یخچال بهمنظور حفظ خصوصیات حسی، فرآوریهای کمتری بر روی آنها انجام میگیرد، که این میتواند منجر به ظهور خطرات میکروبی شود. در بین باکتریهای با منشأ غذایی لیستریا مونوسیتوژنز ازنظر سلامت عمومی حائز اهمیت میباشد و منجر به بیماری و حتی مرگ در افراد مسن، باردار و دارای ضعف سیستم ایمنی میشود. باکتریهای اسیدلاکتیک به دلیل اینکه برای انسان بیخطر هستند بهعنوان کنترل زیستی در مواد غذایی مطرحاند. هدف این مطالعه استفاده از لاکتوباسیل در کنترل رشد لیستریامونوسیتوژنز میباشد.
مواد و روش کار: 65 نمونه گوشت از کشتارگاه ارومیه تهیه شد. سویههای جداشده ابتدا با روشهای فنوتیپی(مورفولوژی، رنگآمیزی گرم و تست کاتالاز) مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهمنظور شناسایی دقیقتر از تست تخمیر قندها و روش مولکولی نیز استفاده گردید. سپس خاصیت ضدباکتریایی آنها برعلیه لیستریا مونوسیتوژنز با دو روش چاهک و نقطهگذاری مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: 6 سویه از باکتریهای اسیدلاکتیک به روش مولکولی شناسایی شدند،که در تستهای ضدباکتریایی اثر خوبی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز نشان دادند.
بحث و نتیجهگیری: لاکتوباسیلها بهطور طبیعی در اغلب مواد غذایی وجود دارند و از زمانهای قدیم بهعنوان نگهدارندههای طبیعی در مواد غذایی مطرح بودند. نتایج نشان داد که میتوان از لاکتوباسیلها بهعنوان یک عامل زیستی در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |