پیشزمینه و هدف: تاکنون علت قطعی بدخوابی مشخص نشده است ازاینرو در تحقیقات مختلف، علل متعددی برای بدخوابی گزارش شده است. پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط بین افسردگی و آلکسی تایمی با کیفیت خواب به اجرا در آمد.
مواد و روشها: در این پژوهش که از نوع توصیفی- همبستگی است؛ 120 دانشجو (60 مرد و 60 زن) از دانشگاه تبریز به روش نمونهگیری تصادفی انتخاب و به پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبرگ و مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو پاسخ دادند. برای تحلیل دادهها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین افسردگی و کیفیت خواب رابطه مثبت معنیداری وجود دارد. نتایج همچنین نشان داد که ارتباط معنیداری بین آلکسی تایمیا و مؤلفههای آن با کیفیت خواب وجود دارد. تحلیل رگرسیون به روش گامبهگام نیز نشان داد که از بین متغیرهای پیشبین دو مؤلفه آلکسی تایمیا یعنی دشواری در شناسایی احساسات و دشواری در توصیف احساسات قادر به پیشبینی کیفیت خواب هستند.
نتیجهگیری: این پژوهش ارتباط بین افسردگی و الکسی تایمی را با کیفیت خواب تأیید کرد. با توجه به اینکه مطالعهای در این خصوص در ایران انجامنشده، مطالعه بیشتر در این زمینه لازم است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |