دوره 24، شماره 4 - ( ماهنامه تیر 1392 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 243-235 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Inaloo S, , Rezaei S. A SURVEY OF KNOWLEDGE AND ATTITUDES OF PEOPLE IN SHIRAZ TOWARD EPILEPSY. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (4) :235-243
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1714-fa.html
اینالو سرور، رضایی سولماز. بررسی نگرش و اطلاعات مردم شیراز در مورد بیماری صرع. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (4) :235-243

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1714-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مرکز تحقیقات علوم اعصاب شیراز، ، sinaloo@sums.ac.ir
چکیده:   (8899 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: صرع یک اختلال نورولوژیک شایع است. تأثیر صرع بر روی کیفیت زندگی، معمولاً از محدودیت‌هایی که به وسیله تشنج به تنهایی ایجاد می‌شوند، بیشتر است. در واقع، سطح آگاهی و نگرش مردم نسبت به صرع می‌تواند روی جنبه‌های روانی -  اجتماعی و کیفیت زندگی افراد صرعی تأثیر داشته باشد.

مواد و روش کار: این مطالعه شامل 800 نفر نمونه تصادفی از مردم شیراز بود. در این تحقیق از یک پرسشنامه استفاده شد که مشابه سایر مطالعات و مقالات معتبر دنیا طراحی شده بود. سطح آشنایی، نگرش و سطح آگاهی مردم شیراز در مورد صرع بر اساس متغیرهای سن، جنس، محل زندگی و سطح تحصیلات مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

نتایج: بیشترین آشنایی با صرع در محدوده سنی 10 ±30 سال، افراد شهرنشین و کسانی که تحصیلات دانشگاه داشتند، بود. 8/74درصد بین صرع و تشنج تفاوت قائل می‌شدند و 1/11درصد نیز صرع را نوعی از جنون و کم عقلی می‌دانستند. فقط 4درصد از آن‌ها موافق ازدواج فرزندشان با یک فرد مبتلا به صرع بودند. 4/18درصد بیماران صرعی از نظر اخلاق و رفتار با دیگران متفاوت می‌دانستند.

بحث و نتیجه گیری: گروه مورد مطالعه در مقایسه با سایر مطالعات، آشنایی کمتری با صرع داشتند. علیرغم داشتن نگرش‌های مثبت در بعضی زمینه‌ها، سطح آگاهی خوبی در مورد این بیماری نداشتند و تنها درصدی از افراد تحصیل کرده و یا شهرنشین، پیش آگهی خوبی را برای صرع در نظر گرفتند. تلاش برای انتشار اطلاعات درست می‌تواند تأثیر مثبتی در افزایش آگاهی و کاهش بدبینی‌ها نسبت به افراد مصروع داشته باشد.

 

واژه‌های کلیدی: صرع، آگاهی، نگرش
متن کامل [PDF 231 kb]   (3218 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb