دوره 16، شماره 3 - ( مهر 1384 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

خادم وطن کمال ، رستم زاده علیرضا ، محمدزاده حسین . بررسی فاصله زمانی ورود بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد به اورژانس تا شروع تزریق استرپتوکیناز. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1384; 16 (3) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-95-fa.html


چکیده:   (14293 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: انفارکتوس حاد میوکارد با بالا رفتن قطعه ST در ECG (STEMI) کشنده‌ ترین فرم سندرم حاد کرونری است که در پاتوفیزیولوژی آن تشکیل لخته روی پلاک آترواسلکرزیس درون رگ کرونری قلب نقش به سزایی دارد. در همین راستا درمان‌ های برقرار کننده پرفیوژن مجدد خون مانند تجویز استرپتوکیناز در صورتی که به موقع و سریع برای بیمار شروع شده باشد نقش به سزایی در کاهش مرگ و میر ناشی از STEMI به دنبال خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف تعیین فاصله زمانی ورود بیمار به اورژانس تا شروع استرپتوکیناز در بین مراجعه کنندگان به مرکز قلب آیت اله طالقانی ارومیه طراحی و اجرا گردید.مواد و روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی در نیمه اول سال 1381 در بیمارستان آیت اله طالقانی ارومیه انجام شد. از مجموع 108 بیماری که در آن مقطع زمانی باتشخیص STEMI تحت درمان با استرپتوکیناز SK قرار گرفتند، در مجموع 93 بیمار دارای شرایط ورود به مطالعه بودند. ابزار دریافت اطلاعات از طریق چک لیست که با استفاده از دفاتر اورژانس و پرونده بیماران و گزارش پرستاری تکمیل گردیده است. جهت مقایسه میانگین‌ ها از آزمون تی- استودنت و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.نتایج از مجموع 93 بیمار مورد مطالعه، 77 نفر (82.7%) مرد و 16 نفر (17.3%) زن با متوسط سنی 56.5 سال بودند زمان متوسط ورود بیمار به بیمارستان تا شروع استرپتوکیناز حدود 9.75±89.25 دقیقه بود. این زمان برای مردان 92.16±86.5 و برای زنان 13.5±109.2 دقیقه بود که اختلاف بین دو گروه جنسی از نظر آماری معنی دار بود (f=63.79 89pv<0.0001) این زمان برای بیماران اعزامی 86±10.74 دقیقه و برای بیماران غیر اعزامی 96.75±16 دقیقه محاسبه شد. اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی داری بود. (f=107.2 pv<0.0001)بحث با توجه به محاسبه زمان در این مطالعه مشاهده می‌ شود که میانگین مدت زمان فوق در مقایسه با زمان مورد قبول معتبر علمی جهان که زمان Door–to-Needle-Time را تا 30 دقیقه قابل قبول می ‌دانند حدود سه برابر بیشتر است در ضمن این زمان برای زنان بیشتر از مردان، برای افراد مسن بیشتر از افراد جوان تر در بیماران غیر اعزامی بیشتر از بیماران اعزامی بود. عوامل مختلفی مانند عوامل مربوط به پرسنل، عوامل محیطی، فیزیکی، عوامل مربوط به بیمار، عوامل مربوط به پزشک و پاره‌ای از عوامل متفرقه در طولانی شدن زمان‌ ها موثر است که هریک قابل بحث و پیگیری است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb