پیش زمینه و هدف: فتق کشاله ران یکی از شایعترین بیماریهایی است که در سراسر دنیا منجربه عمل جراحی میشود. با افزایش سن میزان شیوع فتق افزایش می یابد بهطوری که در سنین بالای 70سال شیوع آن به 50درصد میرسد روشهای مختلفی درترمیم فتق شرح داده شدهاند که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. درحال حاضر روش انتخابی برای ترمیم انواع فتقهای اینگوئنال، روش بدون فشار (Tension Free) میباشدکه اولین بار توسط Lichtenstein انجام شد. این بررسی تاثیر تعبیه درن بر عوارض کوتاه مدت ترمیم فتق کشاله ران به روش فوق که شامل هماتوم، عفونت زخم، سروما، احتباس ادراری، مدت بستری و زمان بازگشت به سرکار میشود را مورد مطالعه قرار میدهد.
مواد و روش کار: این مطالعه ازنوع کارآزمایی بالینی میباشد و60نفر از بیمارانی که در این مرکز با تشخیص فتق اینگوئنال بستری شده وتحت هرنیورافی به روش لیختن اشتاین قرار گرفتهاند، بررسی شدند. در 31بیمار در خاتمه عمل جراحی درن هموواگ تعبیه شد و در 29 بیمار درن تعبیه نشد.
یافتهها: در گروه با تعبیه درن هماتوم در 7/9درصد سروما در 2/3درصد و احتباس ادراری صفر درصد بیماران ثبت شد و میانگین بازگشت به سرکار 48/17روز بود. و در گروه بدون تعبیه درن، هماتوم در4/3درصد سروما در صفردرصد احتباس ادراری 4/3درصد بیماران ثبت شد و میانگین بازگشت به سرکار30/18روز بود.که از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشتند. مدت اقامت پس از عمل بیماران در بیمارستان در گروه با تعبیه درن 9/2روز و در گروه بدون تعبیه 48/1 روز بود با P≤0/0001 که از نظر آماری قابل توجه و معنیداری بود.
بحث و نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه درن هموواگ نه تنها باعث کاهش عوارض چون هماتوم و سروما و احتباس ادرار نمیشود بلکه موجب افزایش مدت بستری بیماران و افزایش هزینه و ناراحتی آنها نیز میگردد و ارجح آن است که درن تعبیه نشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |