دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1389 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 259-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh Z, Molazadeh N, Seif Rabiea M A. STUDY OF MOUSE STRAIN ON SUPEROVULATION. Studies in Medical Sciences 2010; 21 (3) :255-259
علیزاده زهره، مولازاده نگین، سیف ربیعی محمدعلی. بررسی تاثیر نژاد موش بر تحریک تخمدانی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1389; 21 (3) :255-259

، alizadeh@umsha.ac.ir
چکیده:   (20922 مشاهده)

تاریخ دریافت 16/11/88، تاریخ پذیرش 12/3/89

چکیده

پیش زمینه و هدف: تحریک تخمدانیو لقاح آزمایشگاهی جهت انجام تحقیقات در زمینه مطالعات تولید مثل به­طور گسترده در موش­های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می­گیرد. نژادهای مختلف موش به علت تفاوت­های ژنتیکی پاسخ متفاوتی به این فن­ها می­دهند. در این مطالعه پاسخ دو نژاد موش به تحریک تخمدانی مورد بررسی قرار می­گیرد.

مواد و روش کار: در این مطالعه پایه، موش­های ماده نژادهای Balb-c و NMRI با PMSG و hCG تحریک شدند. تخمک­های به دست آمده شمارش و از نظر ظاهری بررسی شده سپس با اسپرم­های نر لقاحداده شدند. در ادامه جنین­های دو سلولی شمارش شده و توسط آزمون­های آماری مقایسه شدند.

یافته­ها: پاسخ به تحریک تخمدانی بین نژادها متفاوت بود و تعداد اووسیت­های طبیعی به ازای هر موش ماده از 20-0 برای نژاد Balb-c و 60-0 برای نژاد NMRI شمارش شد. تعداد اووسیت­های بدست آمده(PV< 0.00) و تعداد تخمک­های لیزشده(PV<0.05) تفاوت آماری معنی­داری را بین دو نژاد نشان دادند. سایر موارد شامل تعداد اووسیت­های فراگمنته، اووسیت­های گرانولر و جنین­های دو سلولی تفاوت آماری معنی­داری را نشان ندادند.

بحث و نتیجه گیری: این مطالعه تاثیر نژاد موش را در پاسخ به تحریک تخمدانــی و لقاح آزمایشگاهی نشان داد. بــدیـــن معنی که نــژاد NMRI نسبت به نژاد Balb-c بهتر به تحریک تخمدانی و لقاح آزمایشگاهی پاسخ داده است.

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ سوم، ص 259-255، پاییز 1389

آدرس مکاتبه: همدان، بلوار شهید فهمیده، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پزشکی، گروه علوم تشریحی، کدپستی: 8736-3-65178، تلفن: 09181110700

E-mail: alizadeh@umsha.ac.ir