دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1389 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 236-228 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tofighi A, Zolfaghari M R, Najafi Eliasabad S, Assemi A. EFFECTS OF ACUTE AEROBIC TRAINING ACCOMPANIED BY VITAMIN C+E SUPPLEMENTATION ON PLASMA INFLAMMATORY AND OXIDATIVE STRESS BIOMARKERS IN SEDENTARY OBESE WOMEN. Studies in Medical Sciences 2010; 21 (3) :228-236
توفیقی اصغر، ذوالفقاری محمدرضا، نجفی الیاس آباد سهیلا، عاصمی آرزو. تأثیر تمرین هوازی کوتاه مدت و مکمل ویتامین C+E روی CRP،IL-6 و شاخص استرس اکسیداتیو در زنان چاق غیرفعال. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1389; 21 (3) :228-236

، a.tofighi@mail.urmia.ac.ir

تاریخ دریافت 15/1/89، تاریخ پذیرش 5/3/89

چکیده

پیش زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین شدت متوسط و کوتاه مدت هوازی به همراه مصرف مکمل ویتامین C+E بر روی CRP ، IL-6 و F2 ایزوپروستان پلاسما در زنان چاق غیرفعال بود.

مواد و روش کار: تعداد 40 زن چاق انتخاب و به طور تصادفی در 4 گروه 10 نفری ورزش، ورزش ـ ویتامین، ویتامین و کنترل قرار گرفتند. نمونه­های خونی و ادرار آزمودنی­ها قبل از شروع دوره در وضعیت ناشتا جمع آوری و مقادیر CRP ، IL-6 و F2 ایزوپروستان اندازه­گیری شد. برنامه­ی تمرینی با شدت MHR 70-60درصد به مدت 1 ماه، 90 دقیقه و 3 تا 5 جلسه در هفته اجرا شد. آزمودنی­های گروه ویتامین و ویتامین ـ ورزش هر روز و به مدت 29 روز ویتامین E و ویتامین C و آزمودنی­های گروه ورزش و کنترل نیز در همین مدت دارونما مصرف کردند. پس از پایان دوره­ی تمرینی از آزمودنی­ها مقادیر خونی و نمونه ادرار گرفته شد.

یافته­ها: اثر متقابل تمرین ـ مکمل بر میانگین تغییرات CRP و F2 ایزوپروستان معنی­دار است و مداخله­ی توامان تمرین ـ ویتامین اثر هم­افزایی بر کاهش میانگین این متغیر­ها دارد (05/0 p< ( . با این حال علی­رغم معنی­دار بودن اثر تمرین و مکمل بر میانگین تغییرات IL-6 ؛ اثر متقابل تمرین ـ مکمل بر کاهش این شاخص التهابی معنی­دار نبود (05/0 P> ).

بحث و نتیجه­گیری: انجام ورزش شدت متوسط و کوتاه مدت هوازی به همراه مصرف مکمل ویتامین C+E با کاهش توده­ی چربی و مهار روندهای بالادست تولید عوامل التهابی؛ موجب کاهش استرس اکسیداتیو در زنان چاق غیرفعال می­شود.

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ سوم، ص 236-228، پاییز 1389

آدرس مکاتبه : ارومیه، دانشگاه ارومیه ، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ارومیه تلفن: 09144467079

E.mail: a.t ofighi@mail.urmia.ac.ir