دوره 34، شماره 9 - ( آذر 1402 )                   جلد 34 شماره 9 صفحات 575-565 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Javad S, Noofeli M, Nazari Shirvan A, Khaki P. OPTIMIZATION OF CULTURE PROCESS AND PURIFICATION OF DIPHTHERIA TOXOID BY STEP REDUCTION. Studies in Medical Sciences 2023; 34 (9) :565-575
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6092-fa.html
محمدجواد سمانه، نوفلی مجتبی، نظری شیروان علی، خاکی پژواک. بهینه‌سازی فرآیند کشت و تخلیص توکسوئید دیفتری با تقلیل مرحله‌ای. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (9) :565-575

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6092-fa.html


مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، noofeli1234@yahoo.com
چکیده:   (1021 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: دیفتری یک بیماری حاد دستگاه تنفسی قابل‌کنترل با واکسن است که عامل آن باکتری گرم مثبت کورینه باکتریوم دیفتریه است. ازآنجایی‌که تهیه، تخلیص و سمیت‌زدایی واکسن این بیماری شامل مراحل متعدد و پیچیده‌ای است، بنابراین، تحقیق حاضر باهدف کوتاه کردن مراحل مختلف تخلیص توکسوئید، انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: برای این منظور و با روش مقایسه‌ای و مداخله‌ای، ابتدا بهینه‌سازی سه فاکتور مقدار آهن محیط کشت، دمای کشت و میزان دور شیکر برای تولید هر چه بیشتر توکسین انجام شد. در هر مورد آزمایش سه بار تکرار شد و مقادیر Lf و Kf جهت ارزیابی تولید توکسین تست شدند. پس از غیر فعال‌سازی توکسین و تولید توکسوئید، جهت تصفیه و تخلیص توکسوئید از تقلیل مرحله‌ای با کنترل فاکتورهای کیفی استفاده گردید. در این روش از مراحل اولترافیلتراسیون، ترسیب، دیالیز و کروماتوگرافی با ستون سفادکس G-25 استفاده شد. در شرایط تقلیل مرحله‌ای نیز در حالت اول مرحله دیالیز، در حالت دوم مرحله کروماتوگرافی و در حالت سوم هر دو مرحله دیالیز و کروماتوگرافی حذف شدند. نتایج هر روش با انجام SDS-PAGE و بررسی خلوص با نرم‌افزار Minitab 18 ارزیابی گردید ((p‹0.05.
یافته‌ها: نتایج حاصل برای بهینه‌سازی محیط کشت نشان داد که مقدار آهن با غلظت ۱ میلی‌گرم در لیتر، دمای 35 درجه سانتی‌گراد و دور شیکر rpm 200 منجر به تولید بیشترین مقدار توکسین می‌شوند (p‹0.05). در آزمایش‌های مربوط به تقلیل مراحل تصفیه و تخلیص توکسوئید، بهترین نتایج در سری نمونه‌های تخلیص شده با مراحل اولترافیلتراسیون، ترسیب و کروماتوگرافی ستونی به دست آمد.
بحث و نتیجه‌گیری: ازآنجاکه در تولید صنعتی، زمان و هزینه دو فاکتور کلیدی هستند، لذا با حذف مرحله دیالیز که به‌طور تقریبی دو هفته به طول می‌انجامد، می‌توان تولید توکسوئید برای واکسن دیفتری را با هزینه کمتر و در زمان کوتاه‌تر انجام داد.
متن کامل [PDF 595 kb]   (494 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb