دوره 34، شماره 10 - ( دی 1402 )                   جلد 34 شماره 10 صفحات 650-643 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Houshmand H, Ghaemi R, Alipour M. EPIDEMIOLOGICAL STUDY OF CLINICAL FINDINGS AND OUTCOME OF HOSPITALIZED INFANTS AND CHILDREN WITH FOOD ALLERGY. Studies in Medical Sciences 2023; 34 (10) :643-650
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5993-fa.html
هوشمند حمیدرضا، قائمی رضا، علیپور مهدی. بررسی اپیدمیولوژیک یافته‌های بالینی و پیامد نوزادان و کودکان بستری با آلرژی غذایی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (10) :643-650

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5993-fa.html


پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، Dr.reza.ghaemi@gmail.com
چکیده:   (355 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: آلرژی‌های غذایی یا واکنش‌های افزودنی به‌عنوان یک پاسخ ایمنی نامطلوب به آلرژن های غذایی رخ می‌دهد. آلرژی غذایی برحسب سن، نوع غذای آلرژی زای محلی و بسیاری از عوامل دیگر تغییر می‌کند. هدف از این مطالعه تعیین علل و انواع آلرژی‌های غذایی ونیز مشخصات دموگرافیک، بالینی، آزمایشگاهی و پیامد نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه با تشخیص آلرژی غذایی در فاصله سال‌های 1389 تا 1399 بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی گذشته‌نگر، نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه طی سال‌های 1389 تا 1399 به دلیل حساسیت غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعاتی مانند سن، جنس، مکان، علائم بالینی و ... از پرونده این بیماران استخراج و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین سنی بیماران در این مطالعه 43/9 ماه بود. پسران 1/57 درصد از جامعه مورد مطالعه را تشکیل می‌دادند. سابقه خانوادگی آلرژی غذایی تنها در 6/2 درصد بیماران مثبت بود. شیوع در فصول مختلف به ترتیب زمستان (2/31 درصد)، تابستان (6/28 درصد)، پاییز (26 درصد) و بهار (3/14 درصد) بود. بیشترین غذاهای آلرژی زا به ترتیب شیر گاو (7/85 درصد) و تخم مرغ (6/2 درصد) بود. حساسیت غیر وابسته به IgE برابر 2/79 درصد و حساسیت وابسته IgE برابر به 8/20 درصد بود. علائم بالینی در کودکان و نوزادان مبتلا به آلرژی غذایی شامل انتروکولیت (9/77 درصد)، کهیر و آنژیوادم (7/11 درصد)، کهیر به تنهایی (2/5 درصد) و آنژیوادم به تنهایی (2/5 درصد) بود.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پسران و افراد ساکن در شهر درصد بیشتری از موارد آلرژی غذایی را تشکیل می‌دهند. زمستان نیز رایج‌ترین فصل آلرژی غذایی بود. شایع‌ترین آلرژن شیر گاو بود و اکثر بیماران آلرژی غیر وابسته به IgE داشتند. شایع‌ترین علائم بالینی در بیماران انتروکولیت، کهیر و بثورات پوستی بود. مرگ‌و‌میر در بین بیماران مشاهده نشد.

 
متن کامل [PDF 364 kb]   (210 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (33 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: کودکان (عمومی)

فهرست منابع
1. Sicherer SH. IgE-and Non-IgE-Mediated Food Allergy. Eosinophilic Esophagitis 2012:219-38. [DOI:10.1007/978-1-60761-515-6_16]
2. Chehade M. IgE and non-IgE-mediated food allergy: treatment in 2007. Curr Opin Allergy Clin Immunol 2007;7(3):264-8. [DOI:10.1097/ACI.0b013e32814a5607] [PMID]
3. Savage JH, Matsui EC, Skripak JM, Wood RA. The natural history of egg allergy. J Allergy Clin Immunol 2007;120(6):1413-7. [DOI:10.1016/j.jaci.2007.09.040] [PMID]
4. Bahna SL. Clinical expressions of food allergy. Ann Allergy Asthma Immunol 2003;90(6):41-4. [DOI:10.1016/S1081-1206(10)61659-6] [PMID]
5. Gupta RS, Warren CM, Smith BM, Jiang J, Blumenstock JA, Davis MM, et al. Prevalence and severity of food allergies among US adults. JAMA Netw Open 2019;2(1):e185630-e. [DOI:10.1001/jamanetworkopen.2018.5630] [PMID] []
6. Metcalfe DD, Sampson HA, Simon RA. Food allergy: adverse reactions to foods and food additives: John Wiley & Sons; 2011. [Google Scholar]
7. Waserman S, Watson W. Food allergy. Allergy Asthma Clin Immunol 2011;7:1-7. [DOI:10.1186/1710-1492-7-S1-S7] [PMID] []
8. Sicherer SH, Munoz-Furlong A, Murphy R, Wood RA, Sampson HA. Symposium: pediatric food allergy. Pediatrics 2003;111(Supplement_3):1591-4. [DOI:10.1542/peds.111.S3.1591]
9. Johansson S, Bieber T, Dahl R, Friedmann PS, Lanier BQ, Lockey RF, et al. Revised nomenclature for allergy for global use: Report of the Nomenclature Review Committee of the World Allergy Organization, October 2003. J Allergy Clin Immunol 2004;113(5):832-6. [DOI:10.1016/j.jaci.2003.12.591] [PMID]
10. Sicherer SH, Sampson HA. Peanut allergy: emerging concepts and approaches for an apparent epidemic. J Allergy Clin Immunol 2007;120(3):491-503. [DOI:10.1016/j.jaci.2007.07.015] [PMID]
11. Mukoyama T, Nishima S, Arita M, Ito S, Urisu A, Ebisawa M, et al. Guidelines for diagnosis and management of pediatric food allergy in Japan. Allergol Int 2007;56(4):349-61. [DOI:10.2332/allergolint.R-06-138] [PMID]
12. Pourpak Z, Farhoudi A, Arshi S, Movahedi M, Gharegozlou M, Yazdani F, et al. Common food allergens in Iranian children. Iran J Med Sci 2015;28(1):17-22. [Google Scholar]
13. Guler N, Cokugras F, Sapan N, Selimoglu A, Turktas I, Cokugras H, et al. Diagnosis and management of cow's milk protein allergy in Turkey: Region-specific recommendations by an expert-panel. Allergol Immunopathol 2020;48(2):202-10. [DOI:10.1016/j.aller.2019.05.004] [PMID]
14. Oshnooi S, Khalkhali H, Karamiyar M. Association Between Duration of Breast Feeding and Asthma at Children Between at Age 2-8 Years. Stud Med Sci 2012;23(1):1-6. [Google Scholar]
15. Bawany F, Beck LA, Järvinen KM. Halting the march: primary prevention of atopic dermatitis and food allergies. J Allergy Clin Immunol Pract 2020;8(3):860-75. [DOI:10.1016/j.jaip.2019.12.005] [PMID] []
16. Sikorska-Szaflik H, Sozańska B. Primary prevention of food allergy-Environmental protection beyond diet. Nutrients 2021;13(6):2025. [DOI:10.3390/nu13062025] [PMID] []
17. Rona RJ, Keil T, Summers C, Gislason D, Zuidmeer L, Sodergren E, et al. The prevalence of food allergy: a meta-analysis. J Allergy Clin Immunol 2007;120(3):638-46. [DOI:10.1016/j.jaci.2007.05.026] [PMID]
18. Ahanchian H, Jafari S, Behmanesh F, Haghi NM, Nakhaei AA, Kiani MA, et al. Epidemiological survey of pediatric food allergy in Mashhad in Northeast Iran. Electron Physician 2016;8(1):1727. [DOI:10.19082/1727] [PMID] []
19. Leinhas JL, McCaskill CC, Sampson HA. Food allergy challenges: guidelines and implications. J Am Diet Assoc 1987;87(5):604-8. [DOI:10.1016/S0002-8223(21)03162-X] [PMID]
20. Broadbent JB, Sampson HA. Food hypersensitivity and atopic dermatitis. Pediatr Clin North Am 1988;35(5):1115-30. [DOI:10.1016/S0031-3955(16)36552-X] [PMID]
21. Niggemann B, Beyer K, Wahn U. The role of eosinophils and eosinophil cationic protein in monitoring oral challenge tests in children with food-sensitive atopic dermatitis. J Allergy Clin Immunol 1994;94(6):963-71. [DOI:10.1016/0091-6749(94)90114-7] [PMID]
22. Adkinson Jr NF, Bochner BS, Burks AW, Busse WW, Holgate ST, Lemanske RF, et al. Middleton's allergy E-Book: Principles and practice: Elsevier Health Sciences; 2013.
23. Al-Hammadi S, Zoubeidi T, Al-Maskari F. Predictors of childhood food allergy: significance and implications. Asian Pac J Allergy Immunol 2011;29(4):313. [DOI:10.1186/2045-7022-1-S1-P24] []

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb