دوره 34، شماره 8 - ( آبان 1402 )                   جلد 34 شماره 8 صفحات 460-450 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMA.REC.1400.078

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarnezhadgero A, Noroozi Z, Piri E. Comparison of frequency of electrical activity values of lower limb muscles before and after fatigue in people with history of covid-19 compared to healthy people during walking. Studies in Medical Sciences 2023; 34 (8) :450-460
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5944-fa.html
جعفرنژادگرو امیرعلی، نوروزی زینب، پیری ابراهیم. مقایسه مقادیر فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی قبل و بعد از خستگی در افراد با سابقه کووید-۱۹ در مقایسه با افراد سالم طی راه رفتن. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (8) :450-460

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5944-fa.html


دانشیار بیومکانیک ورزشی، گروه بیومکانیک ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول) ، amiralijafarnezhad@gmail.com
چکیده:   (116 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: خستگی یکی از عوامل مؤثر در تغییر فعالیت الکتریکی عضلات به شمار می‌آید، به‌نحوی‌که این شاخص در ارتباط مستقیمی با افزایش پتانسیل آسیب‌های عضلانی و افت عملکرد در مراحل مختلف ورزشی قرار دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه مقادیر فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی قبل و بعد از خستگی در افراد با سابقه کووید ۱۹ در مقایسه با افراد سالم طی راه‌رفتن بود.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه‌تجربی و آزمایشگاهی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل زنان با سابقه ابتلا به کووید-19 و زنان سالم استان اردبیل بود. نمونه آماری به تعداد 28 نفر با دامنه سنی 30-18 سال به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. نمونه‌های آماری شامل دو گروه 14 نفر افراد سالم و 14 نفر افراد باسابقه‌ی کووید-19 بودند. روش پرسش از افراد برای سابقه ابتلا به بیماری کووید-19 به‌گونه‌ای که حداقل دو ماه از زمان ابتلا به این ویروس گذشته بود، درحالی‌که تست PCR آن‌ها قبلاً مثبت شده بود در تقسیم‌بندی گروه‌های کووید-19 و افرادی که هیچ‌گونه علائمی نداشتند به‌عنوان گروه سالم انتخاب شدند. داده‌های الکترومایوگرافی با استفاده از برنامه بایومتریک دیتالیت قبل و بعد از پروتکل خستگی تحلیل شد. از آزمون آنالیز واریانس دوسویه با اندازه‌های تکراری جهت تحلیل آماری و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0 P<استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد اثر تعاملی گروه و خستگی بر فرکانس فعالیت عضلات پهن خارجی (033/0=P)، پهن داخلی (029/0=P) و سرینی میانی (035/0= P) معنادار بود، به‌طوری‌که کاهش فرکانس فعالیت این عضلات بعد از خستگی نسبت به قبل از آن در گروه سالم بیشتر از گروه کووید بود.
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که کاهش فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در فازهای مختلف راه‌رفتن پس از خستگی در افراد مبتلا به کووید-19 متفاوت از افراد سالم است که می‌تواند زمینه‌ی جدی برای بروز آسیب و کاهش ثبات مفاصل حین راه رفتن باشد. بااین‌حال اثبات هر چه بهتر این موضوع نیاز به پژوهش‌های بیشتر در آینده دارد.

 
متن کامل [PDF 987 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb