دوره 34، شماره 4 - ( تیر 1402 )                   جلد 34 شماره 4 صفحات 190-182 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tanomand A, Abbasi M. PREPARATION AND EVALUATION OF PROPERTIES OF PSEUDOMONAS AERUGINOSA EXOTOXIN A CONJUGATE WITH GOLD NANOPARTICLES. Studies in Medical Sciences 2023; 34 (4) :182-190
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5884-fa.html
تنومند اصغر، عباسی معصومه. تهیه و بررسی خواص کونژوگه اگزوتوکسین A سودوموناس آئروژینوزا با نانوذره طلا. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (4) :182-190

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5884-fa.html


استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران (نویسنده مسئول) ، masomeabasi55@yahoo.com
چکیده:   (291 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و مهمترین عامل عفونت‌های بیمارستانی است که به کمک فاکتورهای ویرولانس مختلف ازجمله اگزوتوکسین A باعث سپتی‌سمی و مرگ‌و‌میر در بیماران می‌شود. در طی این مطالعه اگزوتوکسین A سودوموناس آئروژینوزا به‌عنوان یک فاکتور توکسیک، باهدف به دست آوردن یک ترکیب جدید کاندید واکسن و نوترکیب تهیه شده و با نانوذرات طلا کونژوگه و اثرات ایمنی‌زایی آن در مدل حیوانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش کار: اگزوتوکسین A ذاتی (native) ابتدا از محیط کشت سودوموناس آئروژینوزا با رسوب انتخابی و دیالیز استخراج و خالص سازی شد. جهت تولید اگزوتوکسین A نوترکیب، DNA ژنومی این باکتری به وسیله وکتور مناسب در اشرشیا کلی کلون شد. نانوذرات طلا با استفاده از روش ترکویچ (Turkevich) تهیه و با نیروی الکترواستاتیکی به اگزوتوکسین A آماده شده کونژوگه شدند. در نهایت اندازه و کونژوگاسیون به ترتیب با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و طیف‌سنجی تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) تأیید شد. در نهایت داده‌های کمی به‌صورت میانگین سه بار تکرار و انحراف استاندارد و همچنین داده‌های کیفی به‌صورت فراوانی (درصد) ارائه شد.
یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان داد که اگزوتوکسین A سودوموناس آئروژینوزا از محیط کشت با خلوص نسبی قابل استخراج است. همچنین بیان پروتئین نوترکیب به وسیله اشرشیا کلی و استفاده از وکتور PET22b اشرشیا کلی منجر به تولید اگزوتوکسین A نوترکیب در غلظت بالا شد. سپس نانوذرات طلا با هر دو اگزوتوکسین A ذاتی و نوترکیب کونژوگه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که نانوذره طلا با اگزوتوکسین A به‌خوبی کونژوگه می‌شود.
بحث و نتیجه‌گیری: به‌طور کلی مطالعه حاضر نشان داد که می‌توان اگزوتوکسین A نوترکیب و ذاتی را با غلظت بالا در آزمایشگاه تولید و با نانوذره طلا کونژوگه کرد.
متن کامل [PDF 868 kb]   (180 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (41 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb