دوره 33، شماره 5 - ( مرداد 1401 )                   جلد 33 شماره 5 صفحات 391-379 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majdizadeh G, Kazami F, Eghtesad S, Mohajerani M, Mirali Z, Movahhedi A. Evaluation of the relationship between food groups and intake of macronutrients and micronutrients with increased risk of PCOS in the women aged 20-40 years referred to Sarem Hospital in Tehran, Iran. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (5) :379-391
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5796-fa.html
مجدی زاده گلناز، کاظمی فاطمه، اقتصادی شهریار، مهاجرانی ملیکه، میرالی زهرا، موحدی آریو. بررسی رابطه‌ی بین گروه‌های غذایی و دریافت درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها با افزایش ریسک PCOS در زنان 20-40 ساله مراجعه‌کننده به بیمارستان صارم شهر تهران. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (5) :379-391

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5796-fa.html


دکترای تغذیه بالینی و استادیار گروه تغذیه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، amm35@mail.aub.edu
چکیده:   (955 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی­کیستیک شایع‌ترین اختلال آندوکرینی و علت عمده ناباروری در خانم­های سنین باروری است. با توجه به اهمیت این بیماری بر روی سلامت و کیفیت زندگی زنان، پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین گروه‌های غذایی و وضعیت تغذیه‌ای بر افزایش ریسک PCOS در زنان 20-40 ساله مراجعه‌کننده به بیمارستان صارم شهر تهران انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 57 فرد بیمار مبتلا به  PCOSو 58 فرد سالم انجام گرفت. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک بیماران، فعالیت فیزیکی و بسامد خوراک استفاده شد. همچنین نمایه‌های تن‌سنجی اندازه‌گیری گردید. جهت محاسبه گروه‌های غذایی دریافتی در این تحقیق اقلام غذایی به 16 گروه تقسیم گردید. سپس اقلام به‌دست‌آمده بر اساس وضعیت نرمال بودن یا نبودن اطلاعات به‌دست‌آمده در دو گروه امن و ناامن غذایی با استفاده از آزمون‌های آماری مناسب برای هریک از حالت‌های فوق موردبررسی قرار گرفتند. درنهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری  SPSSنسخه 24 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین سن افراد مبتلا به PCOS 29/86±5/01 و افراد سالم 32/12±4/92 سال بود. نتایج نشان داد، میزان وزن، دور کمر، دور باسن، نسبت دور کمر به دور باسن، دور مچ، قد به دور مچ و درصد چربی در بیماران مبتلا به  PCOSبا افراد سالم تفاوت معنی‌دار داشت (P<0.05).  همچنین میزان انرژی مصرفی، پروتئین، EPA، DHA، سدیم، پتاسیم، ویتامین ب 1، ب 2، ب 3، ب 6، ب 12، فسفر، منیزیم، روی، مس، سلنیوم، فیبر تام، فیبر خام و گلوکز نیز در بیماران مبتلا بهPCOS  نسبت به افراد سالم تفاوت معنی‌داری داشت (P<0.05).
بحث و نتیجه‌گیری: نمایه‌های تن‌سنجی در بیماران مبتلا به  PCOSبیشتر از افراد سالم بود. همچنین دریافت برخی از درشت و ریزمغذی‌ها در بیماران مبتلا به  PCOSنسبت به افراد سالم بیشتر بود. بااین‌حال، در میزان دریافت هیچ‌یک از اقلام 16 گانه مواد غذایی روزانه بین دو گروه و با ابتلا به PCOS ازلحاظ آماری تفاوت معنی‌داری مشاهده نگردید.
متن کامل [PDF 445 kb]   (520 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb