haghighi moghadam Y, Valizade Hasanloei M A, Hosseinnejhad E, Rasouli J. PHYSIOLOGICAL AND INTRA-ABDOMINAL PRESSURE CHANGES FOLLOWING POSITION CHANGE IN THE PATIENTS WITH MECHANICAL VENTILATION. Studies in Medical Sciences 2023; 34 (8) :471-478
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5778-fa.html
حقیقی مقدم یوسف، ولیزاده حسنلویی محمد امین، حسین نژاد الناز، رسولی جواد. چگونگی تغییرات فیزیولوژیکی و فشار داخل شکم به دنبال تغییر وضعیت در تخت بیماران با تهویه مکانیکی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (8) :471-478
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5778-fa.html
استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. دانشکده پرستاری و مامایی.(نویسنده مسئول) ، hagigym@yahoo.com
چکیده: (83 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: افزایش فشار داخل شکم که اغلب در بررسی بیماران از چشم دور میماند، بیماران بدحال و استراحت مطلق را با تبعات گاه غیرقابلجبران مواجه میکند. تغییرات وضعیت متعدد و متوالی میتواند در به وجود آوردن شرایط لازم برای افزایش فشار داخل شکم مؤثر باشد. مطالعه حاضر به بررسی نحوه تأثیر تغییر وضعیت در تخت بر مقادیر فشار داخل شکم بیماران تحت تهویه مکانیکی پرداخته است.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی بود که در آن 68 بیمار بهصورت تصادفی ساده انتخاب و وارد مطالعه شدند. اندازهگیری فشار داخل شکم به روش داخل مثانهای و با استفاده از مانومتر آب صورت گرفت. سایر پارامترهای همودینامیک و تنفسی توسط دستگاه ونتیلاتور BENNETT 840 و مانیتورینگ همودینامیک SAADAT اندازهگیری شد. دادهها در چکلیست تهیهشده وارد و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 و آمارههای آزمونی پارامتریک و ناپارامتریک تجزیهوتحلیل شدند. در این مطالعه سطح معنیداری P<0/05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین فشار داخل شکم بیماران در وضعیتهای مختلف اختلاف آماری معنیداری داشت. بیماران در وضعیت 15 درجه و 45 درجه، دارای کمترین و در وضعیت 30 درجه به پهلوی راست، دارای بیشترین فشار داخل شکمی بودند (P<0/001). فشار متوسط شریانی و فشار پرفیوژن شکم در وضعیت 30 درجه به پهلوی راست دارای کمترین، و در وضعیت 15 درجه و 45 درجه دارای بیشترین مقادیر بودند. بیشترین مقادیر فشار راه هوایی نیز در وضعیت 30 درجه به پهلوی راست مشاهده شد.
بحث و نتیجهگیری: تغییر وضعیت در تخت برای بیماران تحت تهویه مکانیکی در بخشهای مراقبت ویژه میتواند با تغییرات قابلتوجه تنفسی و همودینامیکی همراه باشد.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
عمومى